Kalvin Phillips i Lyndon Dykes
 JUSTIN TALLIS Afp
RATNIČKI MENTALITET

‘Idemo u rat s Hrvatima! Kad me vide ćelave glave, znaju da sam spreman! Učinio sam to prije Srbije...‘

25-godišnji napadač Queens Park Rangersa obrijao je glavu uoči utakmica sa Srbijom i Engleskom
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. lipanj 2021. 18:39

Škotski napadač Lyndon Dykes prepoznatljiv je po svojoj ekstravagantnosti i eksperimentima s kosom. Jesenas je tako obrijao glavu uoči utakmice doigravanja za odlazak na Euro protiv Srbije, Škotska je pobijedila nakon izvođenja 11-eraca i Dykesu se to svidjelo. Pa je onda obrijao glavu i prije nekoliko dana, uoči dvoboja s Engleskom, Škoti su opet bili dobri i remizirali su.


Uoči Hrvatske, eto, nema više što obrijati, ali poručuje:


- Idemo u rat s Hrvatima! Kad me navijači i suigrači vide ćelave glave, znaju da sam spreman za borbu! Učinio sam to prije Srbije, pa opet prije Engleske i ispalo je dobro. Sad baš i nemam što "rezati", ali poruka je jasna. Moramo biti pravi ratnici svih 90 minuta kako bismo pobijedili Hrvate i ispisali povijest - rekao je Dykes, koji ima i australsko državljanstvo (rođen je australskom gradu Gold Coast).

image
Lyndon Dykes
JUSTIN TALLIS Afp


U Beogradu mu je kosu odrezao branič Declan Gallagher, potom je Dykes sam obrijao glavu...
- Predložio sam suigračima da naprave isto što i ja, zamislite kako bismo zastrašujuće izgledali kad bismo svi istrčali na travnjak obrijanih glava, pa tko nas se ne bi uplašio! Ali, neki moji suigrači nisu baš bili oduševljeni tom idejom, valjda imaju loše crte lica, ili slabu kosu, pa se boje da im neće ponovo narasti - rekao je 25-godišnji napadač drugoligaša QPR-a, dodavši i ovo:


- Volim kad nas proglašavaju autsajderima. Bilo je tako prije utakmice sa Srbijom, pa su nas onda svi otpisali i prije nekoliko dana uoči dvoboja s Engleskom, a sad guraju Hrvatskoj ulogu favorita. Nek‘ bude tako. Imamo ratnički mentalitet i uvijek najviše volimo igrati protiv favorita, to nas dodatno motivira i raspali vatru u nama - kaže Dykes, koji je ove sezone u Championshipu postigao 12 pogodaka na 42. odigrane utakmice i najveća je napadačka uzdanica izbornika Stevea Clarkea.


Dykes je dosad u nekoliko navrata obojao kosu raznim bojama, u plavo, sivo, žuto... A prošloga je ljeta na glavi imao – dugine boje, objasnio je to kao znak potpore svim zdravstvenim djelatnicima u Britaniji u borbi protiv COVID-a. Jednom je prilikom tri dana uzastopno na trening dolazio s novom frizurom, šišala ga je supruga, koja, dakako, nije frizerka...

Linker
21. svibanj 2024 02:26