RONALD GORSIC/CROPIX
ŽAL ZA PENALIMA

Igor Bišćan nakon dramatičnog poraza: ‘Tužan sam, ali i ponosan! Zaspali smo tako naivno, mladalački...‘

‘Da smo bar dohvatili jedanaesterce, slabiji u takvo raspucavanje ulaze čvršći‘, rekao je izbornik.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. svibanj 2021. 21:16

Nakon ispadanja s Europskog prvenstva za reprezentacije do 21 godine, hrvatski izbornik Igor Bišćan bio je logično tužan, ali i ponosan na svoje dečke.

- Tužan sam zbog toga kako je utakmica završila. To je sad trenutačni osjećaj, ali generalno, možemo biti ponosni svi skupa, na čelu sa mnom i cijelim stožerom. Ponosni smo na sve što su dečki pokazali i danas, na ovom Euru, te u kvalifikacijama. Pali smo kako smo pali. Španjolci su zaista prava momčad. Mi smo se za njih spremali, gubili, a na kraju se vratili. Nisu niti oni bili preopasni, ali njima je teško zabijati pogotke. Međutim dečki su pokazali jaku karakternu crtu, nikada se ne predaju. To je velika kvaliteta ove reprezentacije. Ostaje žal što nismo dogurali do jenadaesteraca, jer obično ona momčad koja je slabija u takvo raspucavanje ulazi psihološki čvršća. To smo čekali, ali nismo dočekali.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Kakvi su bili planovi za produžetak?

- Nekolicina igrača je osjećala probleme. Više nismo imali pravo na izmjenu. Utakmica se nekako primirila, u drugom produžetku nitko nije želio riskirati, ali u jednoj situaciji smo zaspali, naivno i mladalački, a oni su zabili preko klasnog individualca, kaznili su nas - zaključio je Bišćan.

Nakon poraza od Španjolske za HRT je izjavu dao i Luka Ivanušec, strijelac jedinog pogotka za Hrvatsku.

- Nije presudila individualna kvaliteta, nego je presudila ta jedna duga lopta preko cijelog terena koja nas je iznenadila. Znali smo da moramo biti maksimalno koncentrirani u svakoj situaciji jer će nas oni kazniti ako nismo i eto - to se dogodilo. Možemo biti ponosni na sve što smo napravili, na ovaj povijesni uspjeh i prolazak skupine. Nama će uvijek ostati žal, znamo da smo imali neke situacije koje nismo iskoristili, ali što je tu je. Idemo dalje i želimo puno sreće generacijama koje dolaze - rekao je ofenzivac Dinama.

Rezultati četvrtfinala:

Nizozemska - Francuska 2-1

Španjolska - HRVATSKA 2-1 (produžetak)

Danska - Njemačka 7-8 (11-erci)

Portugal - Italija 5-3 (produžetak)

PAROVI POLUFINALA (3. lipnja):

Španjolska - Portugal (Maribor)

Nizozemska - Njemačka (Szekesfehervar)

Linker
01. svibanj 2024 21:38