Hrvatska U21 reprezentacija okupila se u hotelu Garden Hill
 Foto: Marko Todorov / CROPIX
PREUZEO REPREZENTACIJU

IGOR BIŠĆAN SE UPOZNAO S MLADIM VATRENIMA, ODRŽAO UVODNI GOVOR, A NOVINARIMA PORUČIO: 'Dogovorili smo se da nećemo davati nikave izjave prvi dan'

HRVATSKA U-21 Mladi Vatreni u petak igraju u Mađarskoj provjerni dvoboj, prvu utakmicu s novim izbornikom na klupi
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. listopad 2019. 18:59

Igor Bišćan bio je na prvom sjedalu autobusa koji je hrvatsku U-21 reprezentaciju odveo prema Čakovcu, gdje će se momci pripremati za kvalifikacijski susret sa San Marinom.

- Dogovorili smo se da nećemo davati nikave izjave prvi dan - rekao je izbornik mladih Vatrenih koji u petak igraju u Mađarskoj provjerni dvoboj, u kojemu će i Bišćan debitirati na klupi reprezentacije.

Bez velikih riječi

Nije, dakle, jučer bilo priče i velikih riječi, očito je Bišćan i sam procijenio da bi bilo što govoriti bilo besmisleno, nakon što je s igračima proveo svega desetak minuta. Oni su se svi okupljali u lobiju velikogoričkog hotela Garden Hill, susreli se i s U-19 selekcijom koju vodi Joe Šimunić, a koja je smještena na istoj lokaciji. Stigao je i prvi operativac HNS-a Marijan Kustić, sama činjenica da nije odmah otišao u Split već je prvo došao u Veliku Goricu trebao bi biti dokaz da je U-21 selekcija HNS-u od velike važnosti.

- Predstavljam vam stručni stožer, iako Igora Bišćana i ne treba posebno predstavljati, vjerujem da ćete zajedno ostvariti odlične rezultate - predstavio je Kustić mladim reprezentativcima novog izbornika s kojim bi, što se kaže, trebali u nove pobjede.

Zanimljiva caka s tog prvog okupljanja jest da je Bišćan sa svojim stožerom razgovarao u podrumu hotela, dok su igrači bili u lobiju i čekao da se oni u punom sastavu pojave u 12.30 na tom predstavljanju. A oni su došli u 12.34, jer je nedostajao Ivan Lepinjica, jedini iz ovog kadra kojega je Bišćan trenirao u Rijeci, baš igrač kojega je aktualni izbornik i uveo u ozbiljnu seniorsku priču. Nije kašnjenje bilo za prijekor, stvar je prometnih prilika na cesti od Rijeke do Zagreba, nije nitko zamjerio.

Kad je ušao Lepinjica u hotel, suigrači su zapljeskali i uputili se zajedno dolje na sastanak. I onda nakon uvodnih Kustićevih i Bišćanovih riječi brzo se ukrcali u autobus i - na posao. Rekli bi oni koji dobro poznaju situaciju u mladoj reprezentaciji da je u eri Nenada Gračana bilo (pre)opušteno, pravila “flesksibilna”, da su ih mlade zvijezde nekad i zloupotrebljavale.

Igor Bišćan po tom je pitanju beskompromisniji, disciplina ne bi smjela biti problem, vidjelo se to i prvog dana prvog okupljanja. Pa, neka i rezultat bude na toj razini. Inače, u svoj je prvi trenerski izazov krenuo i Mihael Mikić, kao Bišćanov “pomoćnik volonter”. Trenerski “look” s tabletom pod miškom ne stoji mu loše.

Sa širokim osmijehom izišao je iz hotela Marijan Kustić, sretan što je Igor Bišćan ipak završio s HNS-ovim ugovorom u ladici, no žurio je u Split pa je mikrofon prepustio domaćinu Nenadu Črnku, prvom čovjeku goričkog nogometa i članu IO-a Saveza.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo napravili u Gorici, uz sportsku, i ovu hotelsku infrastrukuru i što ovdje U-21 reprezentacija ovdje redovito dolazi. Iskoristili smo ovu priliku i da predstavimo novog izbornika, Igor Bišćan je sigurno najbolje rješenje za hrvatski nogomet - rekao je Črnko.

Velika očekivanja

No, velika su i očekivanja, je li pred Bišćanom imperativ plasmana na Euro unatoč tom porazu od Škotske na startu?

- Ne mogu reći da je išta imperativ, ali s obzirom na rejting hrvatskog nogometa i da igrači koje imamo igraju u velikim europskim klubovima mi uvijek u svakoj utakmici tražimo pobjedu i plasman na završnicu. Imperativ to ne može biti, ali da je to normalno za hrvatski nogomet, sigurno jest - kazao je Črnko, možemo reći, uime HNS-a.

Sad je sve na Bišćanu, njegovom stožeru i igračima. San Marino možda nije pravi test, ali treba uzeti ta tri boda, za početak.

Linker
22. travanj 2024 07:37