FRANCK FIFE/AFP
Gost komentator

‘Igra Hrvatske podsjetila me na trenutke na najbolje dane, a jedno naše ime treba posebno izdvojiti!‘

Šteta zbog tog lošeg ulaska u utakmicu, ali pozitivne stvari treba tražiti u odličnoj reakciji...
Piše: Goran TomićObjavljeno: 15. listopad 2020. 08:02

Osim uvodnih 20-ak minuta kad je Francuska dominirala, rano povela i iskoristila loš ulazak u utakmicu naše momčadi, gotovo sve ostalo bilo je ravnopravno. I doista možemo žaliti zbog toga slabog početoka. Ne znam zašto je to bilo tako, možda su neki igrači bili impresionirani, a možda se jednostavno nisu snašli u tim početnim minutama. Imali su tada Francuzi još jednu veliku priliku, nisu je, srećom, iskoristili, pa su naši igrači ipak smogli snage za povratak u utakmicu.

Pašalić je propustio veliku priliku za izjednačenje u trenucima kad se Hrvatska oslobodila francuskih okova, ali tada su naši igrači shvatili da mogu barem ravnopravno igrati s Francuzima! Intencija je bilo brzo prebacivanje lopte s jedne na drugu stranu, tražili smo prostor na bokovima za proboj francuske obrane i u nekoliko smo navrata napravili igrača viška na krilima. Ali unatoč nekoliko dobro ubačenih lopta u kazneni prostor, do prave zgode za pogodak ipak nismo došli.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Odličan je potez u poluvremenu povukao izbornik Zlatko Dalić uvođenjem svježih igrača, Brekala i Kovačića. U nastavku je, naime, Hrvatska podignula ritam, spustila je ručnu kočnicu i u nekim trenucima igra naše nacionalne vrste podsjetila me na najbolje dane. Stiglo je i izjednačenje kao nagrada za vrlo dobru igru, dao je taj pogodak i dodatno samopouzdanje našoj momčadi, krenuli su po drugi pogodak, ali...

Izgleda da je to uvijek tako u okršajima s Francuzima. Baš kad pomisliš da ih imaš, kad ti se čini da ćeš zabiti i drugi gol, onda odjednom, praktički ni iz čega, primiš pogodak! A to je samo dokaz vrhunske kvalitete koju Francusku ima. Uostalom, taj je drugi pogodak bio jednostavan da jednostavniji ne može biti, bio je to dijamantni bljesak briljantne momčadi, u tri su poteza sa svog dijela travnjaka došli do zgoditka! Duga dijagonala na lijevu stranu, pa ubacivanje u peterac i nemilosrdna egzekucija - tri vrhunska, jednostavna poteza matirala su našu obranu! Mi treneri uvijek težimo na jednostavnosti, a kad se na treningu odigra takva akcija, onda se trening prekida, jer to je savršenstvo, ne može bolje!

Šteta zbog poraza, šteta zbog tog lošeg ulaska u utakmicu, ali pozitivne stvari treba tražiti u odličnoj reakciji nakon 20. minute, u spoznaji da se naša momčad vratila u utakmicu protiv tako jakog suparnika. To govori da ova momčad ima kvalitetu, samouvjerenost i potrebni karakter, iskazana je pozitivna energija, a da je stadion bio pun, vjerujem da bi i rezultat bio bolji, jer bi huk s tribina dao i dodatnu snagu našoj momčadi.

Trebam li izdvojiti i pohvaliti nekog pojedinca, odlučit ću se za Vlašića koji je opet postigao pogodak poput pravoga rutinera. S lakoćom zabija golove, postao je jedan od naših najopasnijih igrača i osjetno napreduje.

Linker
23. travanj 2024 12:12