DENIS LOVROVIC Afp
SJAJAN SURADNIK

Igrači, izbornik i svi u HNS-u oduševljeni su s novim čovjekom u stožeru: ‘Ostaje s nama i za Katar!‘

Dogovor je bio da bude na dispoziciji samo za ovaj Euro. Međutim, priča se promijenila...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. srpanj 2021. 20:09

Izvor iz Hrvatskog nogometnog saveza nam je nedavno kazao: “Svi u Savezu oduševljeni smo kako se Vedran Ćorluka studiozno, analitički i s velikim žarom primio posla u stožeru Zlatka Dalića”.

Kopačke je tek pospremio u ladicu, a Vedran Ćorluka već se primio trenerskog posla. Odmah se priključio stožeru Vatrenih, na veliko zadovoljstvo izbornika Zlatka Dalića, s kojim od prve minute odlično surađuje. Nakon 14 godina vratio se doma, u Rusiji, točnije u Moskvi, proveo je čak devet godina, prije toga pet godina živio je u Engleskoj, jednu u Manchesteru, četiri u Londonu, uz četiri mjeseci posudbe u Njemačkoj, u Leverkusenu.

image
DAMIR SENCAR Afp

Kad se priključivao stožeru, dogovor je bio da bude na dispoziciji samo za ovaj Euro, to je bila inicijalna ideja. Međutim, priča se promijenila, nakon što je za Vatrene završila priča, nakon što su ih Španjolci poslali doma, dogovoreno je da Ćorluka ostaje u stožeru i u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Dok god će Dalić biti izbornik, Ćorluka će sigurno biti dio nacionalnog nogometnog stožera. Nisu samo u HNS-u oduševljeni njegovim angažmanom, izvori iz igračkih redova kazuju nam da je Ćorluka iznimno dobro prihvaćen u svlačionici, da su reprezentativci jako zadovoljni što je s njima.

Ćorluka je odlukom kojom postaje trener sigurno sam sebi postavio i velike ambicije, konačno, uvijek je bio ambiciozan, nikad ga nisu zadovoljavale “polovične priče”. Jasno jest da mu je konačna ambicija postati samostalni trener. Kad se oprostio od nogometa, odmah je dobio i pozivnicu svog bivšeg kluba Lokomotiva da se priključi njihovom stožeru kao pomoćni trener. Čarli se odlučio za Hrvatsku, ali, naravno, vidjet ćemo što donosi vrijeme. Evo vam primjer Mihaela Mikića, koji je startao kao pomoćnik Igora Bišćana u mladoj vrsti, a onda je prihvatio poziv Damira Krznara, te postao pomoćni trener u Dinamu.

image
STUART FRANKLIN Afp

Priču Ivice Olića znate... On je kao pomoćnik Dalića dobio poziv CSKA i odmah je postao prvi trener legendarnog moskovskog kluba. Kratko je trajalo, zbog neslaganja s vizijom vodećih ljudi kluba došlo je do sporazumnog raskida ugovora. Olić se vratio u nacionalni stožer, gdje je od mnogih dočekan raširenih ruku.

On je već iskusna “manga” u stožeru, čovjek od najvećeg povjerenja Zlatka Dalića. Jasno, Olić, a to je dokazao prihvaćanjem CSKA, ima ambiciju i ideju postati samostalni trener, to mu je cilj. Samo, drugi put kad stigne ponuda, mora dobro promisliti i dogovoriti sve “sitnice” prije nego preuzme neku momčad da mu se ne ponovi ista priča iz Moskve. Zasad Ivica Olić ostaje u stožeru Vatrenih u kvalifikacijama za Katar.

Linker
14. travanj 2024 11:13