SRDJAN VRANCIC/CROPIX
DALIĆ U MOSKVI

‘Imali smo samo jedan trening, to je najveći problem. Ali, igrači su u odličnoj formi, vjerujem u njih!

‘Vlašić je potpuno spreman, ali neće mu biti lako, igra pred navijačima gdje je igrao par godina‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. kolovoz 2021. 19:07

Na press konferenciji na stadionu Lužniki hrvatski izbornik Zlatko Dalić je kazao:

- Najveći nam je problem što smo imali samo jedan zajednički trening, ali vjerujem u igrače, u odličnoj su formi. Iako je početak sezone, ove tri utakmice u rujnu najteži su dio kvalifikacija. Potpuno smo usmjereni na Rusiju, potom ćemo razmišljati o Sloveniji i Slovačkoj. Rusija je uz nas najveći favoriti da bude prva u skupini zato je ova utakmica jako važna. Nije presudna i odlučujuća jer ostat će još šest nastupa, ali treba skupljati bodove.

Rusija ima novog izbornika Valerija Karpina. Enigma je za sve što očekivati.

- Karpin će donijeti novu energiju i drugačiji sustav nego što je bilo prije. To je pokazao njegov popis igrača. Njegova će momčad biti agresivna, radit će visoki presing na nas, pokušat će igrati nogomet. Neće biti nimalo lagan posao ni za njih, niti za nas.

Je li proučavao igre Rostova dok ga je vodio Karpin?

- U mojem stožeru su ljudi koji su igrali dugo u Rusiji, Pletikosa, Olić i Ćorluka. Znaju jako puno o Rostovu i kako je Karpin igrao. Mi smo to proučavali, a koliko smo uspjeli vidjet ćemo. Karpinu je to posebna utakmica, prva kao izborniku. Sigurno je pun motiva i motivirat će ekipu da pruži maksimum.

O promjenama hrvatske reprezentacije od SP-a je kazao:

- Puno toga se promijenilo, mnogo je igrača otišlo. Ostali smo bez najvažnijih, ali dolaze mlađi. Stižu novi izazovi, ne možemo živjeti od prošlosti. Hrvatska nije onakva kao 2018. godine, ali gradi se nova ekipa i vjerujem da će biti uspješna. Rusija više nema Dzjubu za kojega se gradila igra. Bit će više kombinatorike. Golovin je jedan od najopasnijih, ima veliku kvalitetu, ostao je Fernandez koji nosi opasnost po desnoj strani…I ona utakmica 2018. bila je neizvjesna, mi smo imali na kraju sreće pa smo pobijedili. Nadam se da ćemo biti pravi.

O igri Vatrenih bez Modrića rekao je:

- Posao će bez njega biti znatno teži. Stariji moraju preuzeti veću odgovornost. Imamo snage da ga zamijenimo iako nam jako nedostaje. Velik je to hendikep.

Na pitanje ruskih novinara govorio je o Nikoli Vlašiću:

- Potpuno je spreman za utakmicu, neće mu biti lako, igra u Moskvi pred navijačima gdje je igrao nekoliko godina. No, ta mu je utakmica poseban motiv. Njegova je odluka da prijeđe u Englesku. To je za njega izazov, a mislim da će u budućnosti napraviti još veći transfer.

Vratar Dominik Livaković ima lijepa sjećanja iz Rusije:

- Točno je da imamo lijepe uspomene iz Rusije sa Svjetskog prvenstva te iz Dinamovih utakmica s CSKA-a i Krasnodarom gdje smo s prvim igrali neodlučeno, a druge pobijedili. Nadam se da ćemo nastaviti takav niz. Rusija ima dobre igrače kao što su Mirančuk, Golovin i Smolov, koji dobro igra u zadnje vrijeme. Bit će to odlična utakmica i nadam se našem uspjehu - kazao je prvi golman Vatrenih.

Linker
27. travanj 2024 03:17