DAMIR KRAJAC/CROPIX
LIGA NACIJA

Interes bitno slabiji od očekivanja: Evo koliko je dosad prodano ulaznica za dvoboj Hrvatske i Švedske

Korona, pa loša vremenska prognoza u kombinaciji s derutnim stadionom, učinili su svoje...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. listopad 2020. 19:46

U petak poslijepodne iz Hrvatskog nogometnog saveza smo izvješteni da je prodano dvije tisuća ulaznica za utakmicu Hrvatska - Švedska. Kako je na raspolaganju oko sedam tisuća karata, računajući i lože, zanimanje je manje od očekivanoga. Vatreni u Zagrebu igraju prvi put nakon 19 mjeseci, međutim, i korona-mjere i najave lošeg vremena za mnoge su dovoljan razlog da maksimirski dvoboj pogledaju na televiziji.

HNS je ulaznice pustio u prodaju u srijedu na platformi za ulaznice i one su dostupne sve do nedjelje u 12 sati. Za dvoboj s Francuskom do srijede, na dan susreta, također u 12 sati. Cijene nisu visoke, Sjever je 60 kuna, Zapad gore 100 kuna, Zapad dolje 150 kuna, osim u sredini gdje je 250 kuna. Karata, dakle, još ima i ako se netko odluči ipak otići na susret, može ih kupiti preko interneta. Prodaje na blagajnama neće biti. Vjerojatno su neki pomislili da će biti ekspresno razgrabljene, kako se radi o malom kontingentu, ali to se nije dogodilo.

Osim što prijeti kiša, a na stadionu nema krova, svatko tko ide na susret mora imati u vidu mjere koje je objavio HNS. Nužno je nositi masku svugdje po stadionu, jedino ju je obvezno skinuti na mjestu za sjedenje na tribini da bi se preko sigurnosnih kamera mogli prepoznati ljudi koji su nazočni napravi li tko kakav incident. To je sukladno zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Zabranjeno je doći na utakmicu osobama koje imaju simptome bolesti COVID-19 ili su na nju imale pozitivan nalaz unatrag deset dana, kao i onima koji su u zadnjih 14 dana bili u bliskom kontaktu s nekime tko je imao pozitivan test. Ukoliko gledatelj koji je bio na utakmici dobije pozitivan nalaz unutra 48 sati nakon utakmice, mora o tome obavijestiti zdravstvene ustanove i organizatore utakmice.

Spoj kiše i korone doveo je do toga da niti tako mali broj karata nije prodan. Dakle, tko želi, još ima šansu! Jedna osoba, koja mora biti državljanin Hrvatske, ima pravo kupiti dvije karte.

CJENIK ZA ŠVEDSKU I FRANCUSKU

Tribina zapad sredina dolje: 250 kn
Tribina zapad dolje: 150 kn
Tribina zapad gore: 100 kn
Tribina sjever dolje: 60 kn
Tribina sjever gore: 60 kn

Južna i istočna tribina Maksimira nisu u funkciji

UEFA je u svojim natjecanjima dopustila povratak gledatelja do 30 posto kapaciteta stadiona, koji je u slučaju Maksimira smanjen zatvaranjem istočne i južne tribine koje su oštećene u potresu. Gledatelji su obvezni nositi zaštitnu masku za lice koja prekriva njihova usta i nos cijelo vrijeme dok se kreću u krugu stadiona (dok čekaju u redu za ulaz na stadion ili u redu za posluživanje hrane i pića ili u redu za WC, dok ulaze na stadion, dok se kreću po tribinama do svoga mjesta i prilikom bilo kakvog drugog kretanja po stadionu).

Linker
03. svibanj 2024 06:36