Dragan Skočić

 DAMIR KRAJAC Cropix
TEŠKA ODLUKA

Izbornik objasnio zašto nije pozvao bivšeg napadača Hajduka: ‘On je postigao više golova u ligi, ali...‘

Mlade Vatrene u srijedu očekuje težak ispit na startu Eura protiv Ukrajinaca
Piše: HINAObjavljeno: 20. lipanj 2023. 21:46

Ukrajina je dobro organizirana momčad s odličnim, individualno jakim napadačima, kazao je izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Dragan Skočić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnje utakmice protiv Ukrajine na startu Europskog prvenstva u Rumunjskoj.

"Ukrajina je dobro organizirana momčad s odličnim, individualno jakim napadačima, a snažni su i u visokom presingu. Nije smo Mudrik problem, imaju i drugih dobrih igrača. Teško je znati tko će se nametnuti, ali radili smo na svojim varijantama i više smo razmišljali o svojoj igri. Svi su zdravi, nemamo ozlijeđenih," poručio je.

Ispred Skočića je premijera na klupi hrvatske mlade vrste nakon što je njegov prethodnik Igor Bišćan preuzeo Dinamo.

"Prvi put predstavljam svoju zemlju i naravno da ima emocija, drugačije je raditi ovaj posao nego bilo koji drugi," dodao je.

Skočić nije želio otkriti sastav, tek je komentirao kako je imao težak izbor s obzirom na kvalitetu s kojom raspolaže u napadu.

"Morao sam se odlučiti, a teško je donositi odluke s dobrim napadačima. Ljubičić je postigao više pogodaka u ligi, Šimić više za reprezentaciju, a tu su i Beljo i Frigan te sam naposljetku morao donijeti svoju odluku."

Na konferenciji je bio i branič Wolfsburga Bartol Franjić.

"Mislim da smo spremni i da u dobrom stanju očekujemo susret s Ukrajinom. Uvijek je važno dobro otvoriti natjecanje i idemo na pobjedu, imamo se pravo nadati dobrom rezultatu, a izostane li, moramo ostati pozitivni. Imamo tri utakmice u skupini, a živimo za taj prolazak skupine", kazao je.

Franjić je zaigrao i na prošloj europskoj smotri mladih reprezentacija. "Prošla je generacija možda imala više pojedinačne kvalitete, ali odlične su obje, i ova generacija ima mnogo toga za reći na ovom Europskom prvenstvu", istaknuo je.

Hrvatska otvara EURO u srijedu u 18 sati, a u drugom susretu skupine sastaju se Rumunjska i Španjolska.

Linker
01. svibanj 2024 10:27