REUTERS/Antonio Bronic
RIJEČ IZBORNIKA

IZBORNIK ZLATKO DALIĆ POSLAO PORUKU NAVIJAČIMA UOČI DVIJE UTAKMICE ISTINE 'Još nismo na razini, ali uskoro ćete vidjeti pravu Hrvatsku!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. listopad 2018. 00:45

Nakon remija protiv Engleske i pobjede protiv Jordana na Rujevici pred reprezentacijom Hrvatske novi su izazvi u Ligi nacija. Prvo na Maksimir stiže Španjolska, a onda će Vatreni odigrati posljednji susret u skupini protiv Engleske na Wembleyju. Ukoliko Vatreni ostvare makismalan učinak to bi značilo prvo mjesto u skupini kojim bi izborii završni turnir.

Izbornik Zlatko Dalić bio je sudionik panel rasprave na međunarodnom nogometnom turniru mlađih uzrasta u Novigradu gdje je za HRT kazao nekoliko riječi o proteklim, ali i nadolazećim akcijama reprezentacije.

- Odigrali smo neriješeno s Englezima i to je bila bolja utakmica nego protiv Španjolske, ali to još uvijek nije ono pravo izdanje koje tek očekujem, a takva će biti na proljeće i sigurno u kvalifikacijama.

Rijeka, 121018.
Stadion Rujevica.
Utakmica 3. kola 4. skupine Lige A UEFA Lige nacija, Hrvatska - Engleska. 
Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Što za Vatrene donosi studeni?

- Utakmice protiv Španjolske i Engleske prava su šansa da popravimo dojam. Imamo sve u svojim rukama, jer s dvije pobjede možemo biti prvi u skupini. Nismo bili pravi na početku, ali polako se dižemo. Tražit ćemo svih šest bodova. Očekujem pun Maksimir protiv Španjolaca, sjajnu utakmicu i atmosferu i našu pobjedu. Nakon toga na Wembleyju, hram nogometa, velika utakmica... To je sjajno. Hrvatska ove godine igra velike utakmice, protiv europskih i svjetskih prvaka. To je ono što sam i htio, zaključio je Dalić.

Linker
13. svibanj 2024 03:23