Zlatko Dalić
 REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
RIJEČ IZBORNIKA

IZBORNIK ZLATKO DALIĆ ZADOVOLJAN POBJEDOM, ALI JEDNA STVAR GA JE JAKO NALJUTILA 'Nisam trebao to prihvatiti, bila je to velika pogreška s moje strane'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. lipanj 2018. 22:22

Nogometaši Hrvatske pobijedili su Senegal sa 2-1 (0-0) u posljednjoj pripremnoj utakmici odigranoj u petak pred 16.000 gledatelja u osječkom Gradskom vrtu, pred odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.

Gostujuća reprezentacija povela je u 48. minuti pogotkom Sarra. Izjednačujući pogodak postigao je Ivan Perišić u 63. minuti iz slobodnog udarca sa 25 metara. Lopta se odbila od nekog od Senegalac u živom zidu, promijenila smjer i prevarila vratara Dialloa.

Pobjednički pogodak postigao je Andrej Kramarić u 78. minuti. Napadač Hoffenheima prvo je desnom nogom pucao i pogodio Koulibalyja u obrambenom bloku, no lopta se ponovno odbila do Kramarića koji je bez čekanja, iz voleja, lijevom nogom pogodio suprotni, lijevi kut senegalskih vrata.

Nakon susreta svoj je dojam o generalki uoči puta dao i izbornik Zlatko Dalić.

- U najavi sam još rekao da priželjkujem pobjedu i da na taj način odemo u Rusiju. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, ali tu su veliku ulogu odigrali i vremenski uvjeti. To je bila katastrofalna odluka i velika pogreška što sam prihvatio da igramo susret u 18.00 sati popodne. Bilo je jednostavno prevruće i preteško, ali, u drugom poluvremenu kad je malo popustila sparina sve je došlo na svoje mjesto.

Senegal? Vrlo slična reprezentacija kao i Nigerija koja će nam biti prvi protivnik u Rusiji.

- Oni su klasičan primjer kako igra i Nigerija. Mogu svakome napraviti puno problema, imaju brzu kontru i polukontru. Ako ne radimo visoki presing neće biti dobro, a s tim smo danas imali malo problema, posebno u prvom poluvremenu. U posljednjih pet minuta prvog poluvremena oni su stvorili dvije, tri dobre prilike, a mi smo se raspali. To se ne smije događati. Morat ćemo se u budućnosti drugačije postaviti.

Prvi pogodak Snegala?

- Mora biti jak pristisak na igrača koji dodaje loptu. To je problem koji moramo ispraviti. Kada se već dogodio pas, onda se igrači moraju povući, a ne izlaziti prema van.

Kramarić svojim ulaskom donio puno toga dobroga?

Bili smo nešto sporiji u prvom poluvremenu i morali smo nešto naopraviti. Igrao je polušpivu i tu je on najjači. Hoće li biti starter? On nikada nije niti ispao, vidjet ćemo što će biti u Rusiji.

Linker
16. travanj 2024 20:25