Robert Jarni

 JURE MISKOVIC/CROPIX Cropix
U17

Jarni objavio popis igrača za Europsko prvenstvo: ‘Vjerujem u momčad, naš fokus je na Englezima‘

‘Pred nama je šest dana tijekom kojih ćemo kroz treninge nastojati dovesti igrače u optimalno stanje‘
Piše: HinaObjavljeno: 11. svibanj 2023. 11:55

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 17 godina Robert Jarni objavio je popis od 23 igrača za nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati u Mađarskoj od 17. svibnja do 2. lipnja.

Hrvatski juniori okupili su se u Osijeku gdje će odraditi šestodnevne pripreme pred nastup u Mađarskoj gdje će u prvoj utakmici odmjeriti snage s vršnjacima iz Engleske 18. svibnja u Balmazujvarosu (20 sati), a zatim slijede još utakmice protiv Švicarske 21. svibnja u Debrecenu (16.30 sati) i Nizozemske 24. svibnja u Balmazujvarosu (15 sati). Prve dvije reprezentacije iz skupine izborit će plasman u četvrtfinale.

- Pred nama je šest dana tijekom kojih ćemo kroz treninge nastojati dovesti igrače u optimalno stanje za nastup na vrlo zahtjevnom natjecanju. Ono što raduje jest odlično ozračje unutar momčadi, dečki su na okupljanje stigli puni optimizma i želje da na velikom natjecanju pokažu i potvrde svoj potencijal koji nedvojbeno posjeduju. Svjesni smo činjenice da je skupina vrlo zahtjevna, ali jednako tako znam da ćemo sve napraviti kako bismo u Mađarskom ostvarili što bolji rezultat. Analizirali smo protivnike, naš je fokus usmjeren na utakmicu s Englezima jer je na svakom velikom natjecanju prva utakmica često od presudnog značaja. Vjerujem u momčad, znam da će dečki dati sve od sebe i da će se pokazati u najboljem svjetlu", rekao je izbornik Jarni.

Hrvatska U-17 reprezentacija svakodnevno će do utorka trenirati na terenu NK Elektra u Osijeku, a u ponedjeljak će protiv juniora Osijeka odigrati oglednu utakmicu zatvorenu za javnost.

REPREZENTACIJA:

Vratari: Jan Hlapčić (Osijek), Josip Cundeković (Gorica), Antonio Rajić (Dinamo)

Braniči: Ante Utrobičić (Lokomotiva), Andrija Tomić (Osijek), Ljubo Puljić (Osijek), Marino Skelin (Hajduk), Marko Zebić (Dinamo), Noa Mikić (Dinamo), Ante Sušak (Dinamo), Duje Milišić (Hajduk)

Veznjaci: Sergej Levak (Roma), Antonio Kujundžić (Dinamo), Branko Pavić (Dinamo), Marin Ćalušić (Hajduk), Noa Skoko (Hajduk), Leon Ivančić (Lokomotiva)

Napadači: Filip Živković (Osijek), Leon Lalić (Red Bull Salzburg), Leo Rimac (Dinamo), Anton Matković (Osijek), Bartol Kardum (Lokomotiva), Toni Majić (Dinamo)

Linker
09. prosinac 2023 23:20