Robert Jarni

 VLADO KOS Cropix
IZBORNIKOVA NAJAVA

Jarni uoči oproštaja od EURA: ‘Moramo skupiti glave i pokušati pobijediti barem u zadnjoj utakmici‘

‘Kakvu Hrvatsku možemo očekivati? Agresivnu i ubitačnu u kontranapadima‘.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. svibanj 2023. 17:08

Mlada hrvatska U-17 reprezentacija sutrašnjom utakmicom protiv Nizozemske u Balmazujvarosu (15 sati) završava svoj nastup na Europskom prvenstvu u Mađarskoj. Nakon poraza od Engleske i Švicarske, Jarnijevim dečkim ostaje da barem dođu do jednog boda u skupini, da ne ostanu baš ‘na nuli‘.

Rekli bi da to i nisu zaslužili, jer iako su gubili, ova generacija je pokazala da ima talenta, te da bi mnogi mladići iz selekcije mogli postati ozbiljni nogometaši u budućem razdoblju.

- Igramo protiv reprezentacije koja je najviše pokazala u našoj skupini, a kao i mi ostala bez plasmana u nokaut fazu natjecanja. Nizozemci nisu imali sreće, baš kao ni mi, ali moramo skupiti glave i pokušati pobijediti u zadnjoj utakmici na prvenstvu. Igrači su dosta iscrpljeni, ali vjerujem da ćemo uspjeti osvježiti momčad do početka utakmice - kazao je izbornik Robert Jarni.

Opisao je izgled današnjeg hrvatskog suparnika...

- Pobjeda na Europskom prvenstvu, pogotovo protiv Nizozemske, bila bi jako dobra za budućnost. Nizozemci igraju odličan nogomet, imaju brzi pas, dobro se kreću, ali vole ući s loptom u gol, a to nije jednostavno, iako u nekim situacijama nisu imali ni sreće. Kakvu Hrvatsku možemo očekivati? Agresivnu i ubitačnu u kontranapadima. Pokušat ćemo napraviti sve kako bismo pobijedili - zaključio je Jarni.

Linker
20. svibanj 2024 08:49