Andrej Kramarić

 Ante Čizmić/Cropix
GOST KOMENTATOR

Jasno je koga bi Zlatko Dalić trebao staviti u obranu, a s Kramarićem izgledamo puno bolje kada ima tu ulogu

S Kramarićem smo dobili dubinu, a s Ivanušecom i Majerom također smo dobili puno toga
Piše: Roy FerenčinaObjavljeno: 19. studeni 2023. 16:07

Od prve minute smo se nametnuli, dobro smo ušli u utakmicu, postigli dva pogotka i rutinski priveli priču kraju. Dobro smo odigrali fazu obrane, nismo im dozvolili niti jednu priliku, dominirali smo cijeli susret i zasluženo osvojili sva tri boda.

Izbornik Zlatko Dalić odlično je odabrao početnu postavu s Modrićem i Brozovićem koji su na pozicijama zadnjih veznih bili kreatori igre. Stavio je ofenzivnog veznog koji se pretvarao u drugu špicu, to je bio Kramarić. Puno bolje djelujemo tako kad imamo ofenzivnog veznog. Kad igramo s naša tri vezna, svi vole doći po loptu, i onda nismo okomiti i nemamo dubinu. S Kramarićem smo dobili dubinu, a s Ivanušecom i Majerom također smo dobili puno toga. Sve su to igrači koji mogu proći jedan na jedan, koji mogu biti realizatori, ali uvijek mogu podvaliti i završni pas.

Ne vjerujem da će Dalić nešto mijenjati za Armeniju, osim ako ga na to prisile okolnosti

Debitirao je Marco Pašalić, radi se o dobrom mladom igraču koji ima odličan udarac, a gladan je golova i uspjeha. Imao je priliku u kojoj mu je Majer dao odličnu loptu i skoro je debitirao pogotkom.

Što se tiče obrane, Gvardiol igra na poziciji lijevog beka i u Manchester Cityju, i to dobro. To je bio logičan i dobar potez, a na stoperima su bili Šutalo i Erlić, koji su se u prijašnjim utakmicama pokazali dobrim rješenjem. Smatram da bismo i u budućnosti trebali tako izgledati.

Prije utakmice je stigla odlična vijest za Hrvatsku, Armenija je odigrala neriješeno s Walesom i sad sve ostaje na nama. Uvjeren sam da ćemo dobiti tu posljednju kvalifikacijsku utakmicu i plasirati se na Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

image

Joško Gvardiol

Ante Čizmić/Cropix

Ne vjerujem da će Dalić nešto mijenjati za tu utakmicu, osim ako ga na to prisile okolnosti. Pokazalo se da je ovo dobitna kombinacija, no izbornik najbolje poznaje situaciju, on će sam ocijeniti je li netko umoran ili nedovoljno spreman. Međutim, imamo dovoljno širok kadar i tko god će igrati, očekujem da ćemo rutinski dobiti i plasirati se.

Istina je da sve skupa danas izgleda puno ljepše nego prije mjesec dana, ali činjenica jest da smo mi i prije tih utakmica u listopadu sve imali u svojim rukama. S dva poraza protiv Turske i Walesa malo smo kompromitirali izravni plasman, ali vjerujući u našu snagu, znao sam da pripadamo najboljim europskim reprezentacijama i da ćemo izravno ili kroz dodatne kvalifikacije sigurno ostvariti plasman na Euro.

Linker
02. svibanj 2024 16:40