Martin Baturina odigrao je dobrih pola sata protiv Škotske

 GORAN STANZL/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA Goran Stanzl/xinhua News/profimedia
SPORTCAST

‘Jasno je što Dalić treba napraviti za Poljsku. Dinamov dvojac treba biti u startnoj postavi‘

Utakmice Vatrenih u Ligi nacija komentirao je dvojac iz Sportskih novosti, Robert Šola i Davorin Olivari
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 14. listopad 2024. 18:32

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je nova tri boda u Ligi nacija pobjedom protiv Škotske, a sutra je čeka novi okršaj, ovaj put u gostima kod Poljske. Razlog je to da smo u našem Sportcastu analizirali viđeno u subotu i najavili ono što nas čeka u utorak.

Izbornik Zlatko Dalić nije bio najsretniji nakon utakmice protiv Škotske, a općenito je dojam da su Vatreni bili energetski slabiji nego u dvije utakmice odigrane u rujnu. Je li izostanak Matea Kovačića, našeg ponajboljeg igrača u posljednje vrijeme, utjecao na slabiju igru?

- Kovačić je jedan od najboljih veznjaka na svijetu, jedan od najvažnijih igrača najbolje momčadi na svijetu. On je sigurno nedostajao, ali ne mislim da je to bilo toliko presudno jer imamo mi itekako dobrih rješenja u veznom redu. Jednostavno, bili smo prepasivni. Imao sam dojam kao da u niti jednom trenutku nismo upalili te turbine do kraja - rekao je glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola.

Umjesto Kovačića središnji vezni igrač je bio Mario Pašalić što je iznenadilo dio navijača koji su tu očekivali Petra Sučića ili Kristijana Jakića koji bi preuzeli ulogu zadnjeg veznog igrača.

- Mario Pašalić je posebna vrsta igrača kojeg trenera vole. Meni se čini da ga je Dalić želio vidjeti u udarnoj postavi i naći mu mjesto - istaknuo je novinar Sportskih novosti Davorin Olivari, a Šola se nadovezao:

- Pašalić je jedan od rijetkih naših igrača koji godinama igra u sustavu 3-5-2 i igra to jako dobro. On ima izvanrednu skok-igru, izvanredan ulazak iz dobrog plana i izvanredan šut s obje noge i logika je bila da će dohvatiti jedan od mnogih centaršuteva Sosa ili Perišića i tako biti opasan po gol. On je odigrao lošu utakmicu, ali je on igrač za sustav 3-5-2 jer ima sve vrline za taj sustav koje drugi igrači nemaju.

Loša Pašalićeva predstava natjerala je Dalića da ga ostavi u svlačionici već u poluvremenu, a umjesto njega je ušao Petar Sučić. Upravo bi Sučić mogao zauzeti startno mjesto na utakmici protiv Poljske.

- Petar Sučić je igrač koji već duže vremena igra u odličnoj formi u Dinamu, a ima taj ulazak iz drugog plana i opasan je po gol što je ono što tražimo u veznoj liniji u ovom sustavu. Nemoguće je da bi Dalić o njemu nakon utakmice mogao reći da nije bilo energije. On je velika budućnost hrvatskog nogometa. Mislim da bi se Dinamo teško onako raspao u Münchenu da je on igrao.

Šola pak ima drugog kandidata, također iz Dinama.

- Martin Baturina je u pola sata protiv Škotske bio fenomenalan. On je u onom prodoru u kojem je Robertson morao dobiti žuti karton još jednom pokazao koliko je brz i prodoran, a znamo da je tehnički besprijekoran. Apsolutno se slažem s Olivarijem po pitanju Sučićeve igre i vrijednosti, ali ja bih uvijek našao mjesto u prvih 11 naše reprezentacije. Mi nemamo tako prodornih, moćnih i tehnički fenomenalno dorađenih igrača poput njega.

Olivari je jednostavno zaključio:

- Nije to problem. Igraju u Dinamu zajedno u momčadi, pa bi mogli i u reprezentaciji s Modrićem povesti vezni red protiv Poljske.

Cijelu analizu utakmice protiv Škotske uključujući i komentar odličnog nastupa Ivana Perišića, ali i detaljnu najavu susreta protiv Poljske pogledajte u cijelom Sportcastu. Saznajte i mogu li naši novinari nabrojati sve igrače Vatrenih koji su došli do 100 nastupa, a toj listi bi se sutra trebao priključiti i Andrej Kramarić:

Linker
14. listopad 2024 22:02