Luka Modrić i Martin Baturina

 Ante Čizmić/Cropix
VAŽAN TRENUTAK

Je li među Vatrenima predana ‘baklja‘? Dalić je simboličnim potezom možda predstavio budućeg lidera

Već se godinama predviđaju Modrićevi nasljednici, a Baturina je sigurno jedan od kandidata
Piše: SNObjavljeno: 18. studeni 2023. 23:14

Izmjena u 86. minuti, a možda i simbolična "predaja baklje". Luka Modrić preselio je na klupu nakon 171. partije za Vatrene, a premijeru u kockastom dresu doživio je Martin Baturina. Mladi, 20-godišnji plemeniti veznjak Dinama zauvijek će pamtiti putovanje u Latviju, gdje je upisao prvi nastup za hrvatsku seniorsku reprezentaciju, nakon što je prošao kroz sve mlade izabrane vrste.

S obzirom na sličnu poziciju, ali i naznake u igri, Baturinu se nerijetko etiketira i kao "novog Modrića". Kada je Baturina stigao na svijet, u veljači 2003., Modrić je u tom trenutku već bio igrač Dinama, a u lipnju te godine otišao je na posudbu u Zrinjski, gdje se kalio u prvoj seniorskoj sezoni. Tek par dana nakon Baturininog trećeg rođendana, Luka je upisao debitantski nastup za Hrvatsku u prijateljskoj utakmici protiv Argentine (1. ožujka 2006.). S druge strane, kada je Baturina stigao u omladinski pogon Modrih, u kolovozu 2017., Modrić je u tom trenutku iza sebe već imao pregršt nastupa za Real Madrid, ali i tri osvojene Lige prvaka.

Ujedno, paralela se može povući i s brojke na dresu u maksimirskom klubu, s obzirom na to da je Baturina trenutačna Dinamova "desetka", a Modrić je taj dres posljednji put odjednuo 2008. S obzirom na to kako se godinama nagoviještaju Lukini nasljednici, Baturina zasigurno spada u red tih kandidata...

Linker
26. rujan 2024 04:52