Davor Šuker i Milan Bandić
 Damir Krajac / CROPIX
GOTOV DO 2021. GODINE

JE LI PAO KONAČNI DOGOVOR O IZGRADNJI NACIONALNOG STADIONA? Bandić otkrio novu lokaciju, stigla i potvrda iz HNS-a: 'Imamo fenomenalan izbor'

Piše: HinaObjavljeno: 03. kolovoz 2018. 16:45

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u petak da će se nacionalni nogometni stadion graditi u Blatu, pored sadašnje nedovršene sveučilišne, a buduće nacionalne dječje bolnice.

Iako je zagrebački gradonačelnik ranije najavljivao da će nacionalni stadion biti na Kajzerici, u petak je na konferenciji za novinare povodom predstavljanja novih članova njegove Stranke rada i solidarnosti najavio da će u studenom izmjenama GUP-a riješiti da izgradnja bude u Blatu.

"Izmjena GUP-a ide u 11. mjesecu. Riješit ćemo lokaciju stadiona u Blatu, pored dječje bolnice, termi i ostalih faza bolnice. Ne govorim uvijek sve, nešto i sačuvam. Lokacija stadiona će biti južno od Save, kao što sam i rekao. Blato je fenomenalan izbor, da ne ulaze ljudi u grad", kazao je Bandić.

Najavio je da bi nacionalni stadion trebao biti gotov o 2021. godine te je naglasio da izgradnju neće davati privatnim investitorima.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza potvrdili da se već pričalo o Blatu

Iz Hrvatskog nogometnog saveza su za N1 potvrdili da se kao lokacija nacionalnog stadiona spominjalo Blato te da to nije samo ideja gradonačelnika Milana Bandića. Rekli su da će se o lokaciji stadiona nastaviti razgovarati na sastancima koji će uslijediti.

Linker
02. svibanj 2024 21:31