Dan Mullan/Getty Images / Getty Images
TREBAT ĆE NAM PRAVI RAKETA

JEDAN OD NAJVAŽNIJIH DALIĆEVIH ADUTA ODUŠEVLJEN ARGENTINOM 'Drago mi je što igramo protiv mojih prijatelja Lea i Mascherana. Moramo pokazati mišiće'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. prosinac 2017. 08:53

Barcelonini asovi imali su slobodan dan. Kod kuće su pratili ždrijeb. I eto nam spektakularan duel Ivan Rakitić protiv Lionela Messija. Je li ga stegnulo kod srca ili se razveselio? Hrvatski reprezentativac nam je kazao:

- Drago mi je što igramo protiv mojih prijatelja Lea i Mascherana. Moramo pokazati mišiće i hrvatski ponos. Radi se o Svjetskom prvenstvu, mjerimo se protiv najboljih - palac gore diže Rakitić koji se jučer nije vidio ni čuo s Messijem. Prve dojmove tek će razmijeniti.

- Nismo se vidjeli jer nismo bili u klubu, u subotu ćemo popričati.

Soccer Football - 2018 World Cup Qualifications - Europe - Croatia vs Greece - Stadion Maksimir, Zagreb, Croatia - November 9, 2017   Croatia's Luka Modric and Ivan Rakitic (C) in action with Greece's Anastasios Bakasetas            REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
Rakitić i Modrić

Hrvatska prema Rusiji gleda s velikim ambicijama, ali po Rakitićevoj reakciji vidjeli smo da nije sretan sa ždrijebom. O zadovoljstvu nije govorio. Kad smo ga zatražili za komentar prve riječi su bile:

- Skupina je teška. Baš neugdona. Ne znaš koja je utakmica zahtjevnija. Bit će borba. No, vjerujem da imamo kvalitetu da prođemo. Znaju se naše ambicije.

Je li Hrvatska sposobna svladati Argentinu?

- Teško je to. Imaju vrhunsku ekipu, finalisti su prošlog Svjetskog prvenstva. Kad im treba tada su najbolji. Ali vjerujem u nas da možemo biti jako ozbiljni.

Startamo s Nigerijom, na kraju je Island. Tko vam se čini opasnijim?

- Ne bih mogao reći ovog časa. Jedni i drugi. Kad pogledate naša skupine na velikim natjecanjima, pa nije se dogodilo ništa novo. Kao i uvijek izvučemo tešku, ako ne i najtežu.

Doista, otkada Rakitić igra za nacionalnu vrstu zapravo je najjednostavnije izgledalo 2008. godine s Njemačkom, Austrijom i Poljskom, a onda u Poljskoj 2012. našli smo se sa Španjolskom, Italijom i Republikom Irskom, pa u Brazilu s domaćinom, Kamerunom i Meksikom i lani u Francuskoj s Turskom, Češkom i Španjolskom. Ali što sad, Hrvatska koja želi tragom Vatrenih iz 1998. godine mora dalje. Nema izbora.

- Ako Bog da. Tako je. Jedva čekam da Mundial krene. Želja je ogromna da budemo pravi - zaključio je Rakitić.

I dok Rakitić sad ide protiv Messija, što mu naravno neće biti prvi put budući da je imao, i to ponekad vrlo uspješne, nastupe sa Sevillom kontra Barcelone prije nego što je baš prije SP-a u Brazilu otišao na Camp Nou, Luka Modrić se navikao sučeljavati s čudesnim Argentincem.

- Teška grupa, ali bit ćemo spremni i veselimo se izazovu koji nas očekuje - objavio je Modrić na instragramu ispod vlastite fotografije s rukom na srcu, kraj popisa sudionika skupine D. I uz poklič "Iznad svih Hrvatska".

Linker
27. travanj 2024 16:21