Luka Sučić

 TOM DUBRAVEC Cropix
MLADI VATRENI

‘Jedanput davno sam rekao da volim Hajduk i ne vidim u čemu je problem? Ono otrcano pitanje mi ide na živce‘

Veznjak RB Salzburga u listopadu će biti u kadru mlade hrvatske reprezentacije iako je bio bolestan
Piše: Jure BurićObjavljeno: 09. listopad 2023. 13:41

Kad smo nazvali veznjaka RB Salzburga Luku Sučića i zamolili ga za kratki razgovor uoči listopadske reprezentativne akcije, odgovorio nam je:

- Može, ali ako me nećete pitati za koga navijam.

Nismo očekivali ovakvo uvjetovanje, iako je on to zapravo rekao u šaljivom tonu, ali nismo mogli ne upitati zbog čega je postavio takav uvjet...

- Znate što, malo mi ide na živce to već otrcano pitanje koje mi mnogi postavljaju, a koje opet ni po čemu nije bitno. Zar nema zanimljivijih tema? U više navrata sam rekao da kada hrvatski klubovi igraju međunarodne utakmice uvijek za njih navijam i držim im fige, ma kako se zvao taj naš klub - ističe Sučić

- Jedanput davno sam rekao da volim Hajduk i ne vidim u čemu je problem? I Hajduk, Dinamo, Osijek, Rijeka, Varaždin, da dalje i više na nabrajam, hrvatski su klubovi i to gledam kao privatnu stvar za koga će tko navijati.

Ne stvaram probleme

Potom smo se prebacili na aktualne teme. Niste s momčadi Red Bulla putovali u Klagenfurt na prvenstveni dvoboj s tamošnjim prvoligašem?

- Posljednjih nekoliko dana ulovila me viroza i ostao sam u krevetu, pa je liječnik preporučio da se ne izlažem opterećenju.

Jeste li onda uopće trenirali?

- Ne, nisam nekoliko dana.

image

Luka Sučić

TOM DUBRAVEC Cropix

Pozvani ste u U-21 reprezentaciju Hrvatske, koju očekuju kvalifikacijske utakmice za EP protiv Grčke (13. listopada) i Bjelorusije (17. listopada). Što će biti s tim, hoćete li se odazvati?

- Da, dolazim na okupljanje. Moj liječnik u Red Bullu i liječnik reprezentacije su razgovarali i dogovorili da mogu putovati u Hrvatsku i biti na raspolaganju izborniku Skočiću.

Kakav imate osjećaj nakon pozivnice u reprezentaciju?

- Kao i uvijek, presretan sam! Jedva čekam zaigrati! Dugo, dugo nisam bio u reprezentativnom kadru, ovo me je baš razveselilo, a vama je poznato koliko mi je stalo nositi hrvatski, kockasti dres.

U-21 ili A reprezentacije?

- Svejedno je, važno je da je hrvatski. Tako osjećam i tako i govorim. Idem stepenicu po stepenicu, doći će i udarni hrvatski team na red. Nikad nisam nešto uvjetovao, niti stvarao probleme zbog toga.

Jeste li se čuli s nekim iz mlade reprezentacijom?

- Da, razgovarao sam s Vidovićem, bit ćemo i cimeri.

Luka Modrić povest će suigrače u Osijeku protiv Turske u kvalifikacijama za Euro 2024.?

- Vjerujem da ćemo osvojiti nova tri boda, iako Turci s novim izbornikom mogu i iznenaditi, mogu biti nepoznanica s novim trenerom, Talijanom Vincenzom Montellom. Naravno, oprez je nužan, nikoga se ne smije podcijeniti. Međutim, mi smo Hrvatska! Ovom prigodom želim im potpuni uspjeh. Mogu misliti kakva će atmosfera biti na osječkom stadionu.

Skočićev kadar

Vratari: Nikola Čavlina (Lokomotiva), Franko Kolić (Posušje), Tin Sajko (Vukovar 1991).

Obrana: Niko Sigur (Hajduk), Mauro Perković (Dinamo), Antonio Tikvić (Udinese), Maro Katinić (Sharjah), Dino Grozdanić (Asteras Tripolis), Luka Škaričić (Varaždin).

Veza: Veldin Hodža (Rijeka), Martin Baturina (Dinamo), Luka Sučić (RB Salzburg), Marko Soldo (Gorica), Leon Belcar (Varaždin), Domagoj Bukvić (Osijek).

Napad: Gabriel Vidović (Dinamo), Mateo Lisica (Istra 1961), Stipe Biuk (Los Angeles), Marin Ljubičić (LASK), Dion Drena Beljo (Augsburg), Roko Šimić (RB Salzburg), Matija Frigan (Westerlo).

Linker
04. svibanj 2024 20:18