NAJDUBLJI TRAG OSTAVILI SU KOVAČI

JEDINSTVENA SITUACIJA U POVIJESTI HRVATSKOG NOGOMETA Sportski geni obitelji novog Vatrenog: Tata Rog i mama Melnjak su brat i sestra...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. svibanj 2019. 10:33

Braća Niko i Robert Kovač, Dario i Josip Šimić, Tomislav i Marijo Marić odijevali su u povijesti dres Vatrenih. Braća Kovač su ostavila najveći trag u hrvatskom nogometu, Niko je dogurao i do izborničkog mjesta, vodio je nacionalnu vrstu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

Prije neki dan osvojio je u naslov prvaka u Bundesligi, a pomoćnik mu je brat Robert, tako da braća ostavljaju veliki trag i u njemačkom nogometu. Dario Šimić je odigrao 100 utakmica za Vatrene, a Josip je upisao sedam nastupa. Tomislav Marić devet je puta odijevao kockasti dres, a Marijo Marić osam puta...

Privatna arhiva

Sportski geni obitelji Melnjak

No sada su prvi put u povijesti našeg nogometa u reprezentaciju pozvani - bratići. To su Dario Melnjak i Marko Rog. Tata Rog i mama Melnjak su brat i sestra. Marko je rodom iz Nedeljanca, a Dario iz Krkanca, sela nadomak Varaždina. Prve nogometne korake napravili su u Nedeljancu, a onda se otisnuli u Varteks. Marko Rog je ostao u Varaždinu, a Dario je vraćen u Nedeljanec gdje je odradio juniorski staž, a onda otišao u Zelinu. Na prvoligašku pozornicu se plasirao preko Slavena Belupa.

Screenshot YouTube Rizespor

Nakon sezone i pol Melnjak je u transferu vrijednom 350.000 tisuća eura transferiran u belgijski Lokeren. Nakon toga je nogometno vrijeme provodio na posudbama, u Neftčiju, Slavenu, a iz Domžala je za 60.000 eura prodan u Rizespor iz kojeg je, eto, stigao do poziva Zlatka Dalića.

Obitelj Melnjak je izrazito sportska, sport im je očito u genima. Dariov stric je rukometni trener, a nekako je rukomet zapravo sport koji je najviše srcu prirastao toj obitelji. Dario Melnjak, osim bratića Marka Roga ima još bratića koji su vezani za sport, ali isključivo za rukomet. Alen Melnjak bio je veliki rukometni talent, bio je kapetan Varteks di Caprija, Vidovec Biosa i Varaždina 1930. Također, igrao je za reprezentaciju Hrvatske u mlađim dobnim kategorijama. Da ga nije zaustavila ozljeda, možda bi zaigrao i za seniorsku reprezentaciju, pa bi danas pisali da su bratići Melnjak reprezentativci i u rukometu i nogometu.

Nije tu kraj priči o bratićima Melnjak. Postoji i Goran Melnjak, fizioterapeut, koji je također radio s rukometašima.

Marko Rog do sada je 16 puta igrao za Vatrene, a koliko utakmica još čeka bratića Melnjaka?

Linker
17. travanj 2024 01:04