¸Josip Šimunić, Patrik Mršnik i Robert Šola
 HANZA MEDIA
SUPERSPORTSKE #21

Joe Šimunić otvorio dušu: Nisam to smio reći Slavenu Biliću! Tko sam ja da govorim takve stvari...

Bivši igrač Vatrenih, danas izbornik U-19 reprezentacije Hrvatske gostovao je u našem podcastu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2021. 07:56

U novom izdanju SuperSportske podcasta u studio Hanza Medije pozvali smo Josipa Šimunića. Pedsetak minuta proletjelo je kao u trenu, a s bivšim hrvatskim reprezentativcem, nekoć i pomoćnim trenerom u stožeru Vatrenih razgovarali smo o aktualnim nogometnim temama, njegovoj karijeri i još koječemu. Šimunić je na svom nogometnom putu preko stotinu puta na sebe stavljao dres Hrvatske, a danas radi u HNS-u kao izbornik mlade vrste, one do 19 godina.

Uz Joea Šimunića u studiju je bio i Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti, dok je voditeljsku palicu ovoga tjedna imao Patrik Mršnik, novinar na web-portalu SN.

Dotaknuo se Šimunić u svom izlaganju brojnih događaja i prisjetio čuvenih anegdota iz svoje karijere, ali nama je u pamćenju ostala ona iz ljeta 2012. godine. Tada se, nakon ispadanja Hrvatske u skupini Eura u Poljskoj i Ukrajini, Šimunić baš preko Sportskih novosti obračunao s izbornikom Slavenom Bilićem. Podsjetimo, zamjerao mu je na tome što ga nije koristio, ali i na pristupu kojeg je Hrvatska imala u ogledima protiv Italije i Španjolske.

- Bila je to moja greška. Tko sam ja da izborniku išta tako govorim? Više sam bio ljut nego li je tu bilo ičeg drugog. Dogodilo se tako kako se dogodilo, nije bilo u redu s moje strane, trebao sam šutjeti. Međutim, emocije. Čovjek nekad tako i pogriješi, kažeš nešto što ne treba reći, pokažeš se i u drugom licu a znaš da nisi stvarno takav. Nisam si trebao dopustiti te riječi koje sam mu rekao, on je sjajan trener, a ovo sada što radi u karijeri dokaz je upravo toga.

Šimunić je dakle, izbornik mladih Vatrenih koje u ožujku očekuje kvalifikacijsko kolo za Europsko prvenstvo ove godine. Kako stoje stvari u našim pogonima mlađih uzrasnih kategorija? Je li Dinamo i dalje dominantan kada su u pitanju selekcije igrača za nacionalni "bazen"?

- Ne bih sada želio nešto krivo reći, ali u mojoj kategoriji, a to je ova do 19 godina, Hajduk čak ima i bolje igrače od Dinama. To je po meni, meni su više zanimljivi. Netko će se možda naljutiti jer sam to rekao, ali taj faktor okolnosti igra ulogu. Menadžeri, sav taj pritisak, mislim da je to sve nezdravo za tu djecu. Hajduk tu ima puno više slobode i po meni bolje radi nego Dinamo - rekao je Šimunić.

Podcast SuperSportske #21 pogledajte u nastavku:

Linker
25. travanj 2024 01:08