Zlatko Dalić

 SUPERSPORTSKE
SUPERSPORTSKE PODCAST

Još je samo 17 dana do početka Svjetskog prvenstva, analizirali smo Dalićeva 34 odabrana junaka

Prokomentirali smo kako bi popis mogao izgledati kada izbornik objavi finalni popis za SP.
Piše: PROMOObjavljeno: 03. studeni 2022. 17:26

Ostalo nam je samo 17 dana do prve utakmice na najčudnijem Svjetskom prvenstvu koje će se ikad odigrati, a koje starta 20. studenog 2022. godine. Pravila nalažu da izbornici svih reprezentacija trebaju prvo objaviti preliminarne proširene popise s 55 imena igrača od kojih će odabrati 23 do 26 igrača koje mogu imati na konačnom popisu igrača koji imaju pravo nastupa na Mundijalu. Taj finalni popis naš izbornik Zlatko Dalić mora objaviti najkasnije 14. studenog, a neki izbornici poput Dechampsa su najavili da će popis objaviti i nekoliko dana ranije.

Pitaš se zašto je ovo bitno? Dalić je odabrao 34 igrača od kojih će njih 26 povesti u Katar. Ostalih 8 ostat će na dispoziciji izborniku najkasnije do 24 sata prije prve utakmice koju igra naša reprezentacija u slučaju da naš selektor primoran ozljedama ili nekim sličnim razlozima odluči pozvati nekoga od osmorice koja su ‘na čekanju’. Prvi dvoboj protiv Maroka na rasporedu je za točno 20 dana - dakle u srijedu 23. studenog u 11 sati.

U našem podcastu dotakli smo se naših nogometnih junaka pred početak priprema za Katar, te smo po pozicijama prošli sigurne putnike, pa smo detektirali i dvije otvorene pozicije. Naša razmišljanja o Dalićevom popisu pogledaj ovdje:

Linker
04. svibanj 2024 21:03