Damir Krajac / CROPIX / Damir Krajac / CROPIX
DALIĆ PRATI STOPERA

JOŠ JEDAN DINAMOVAC NA PRAGU VATRENIH 'Cilj nam je imati što više igrača u reprezentaciji, ali ne zato da bismo ih prodali jer to ionako radimo dobro'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. rujan 2019. 10:07

Mnoge su uistinu pozitivno iznenadili nastupi Dine Perića (25) za Dinamo u prvim mjesecima sezone, zbog izostanaka Dilavera ili Theophilea češće nego inače dobio je prilike startati u modroj postavi i svaki je put opravdao povjerenje.

Na pitanje je li Perić ovosezonskim klupskim nastupima zaslužio poziv u reprezentaciju, Nenad Bjelica je kazao:

- Ne bih komentirao je li zaslužio ili nije, najbolje to zna izbornik. Imamo u reprezentaciji dobrih stopera, Dalić ga prati. Vidio ga je u nekoliko zadnjih utakmica u kojima je protiv respektabilnih protivnika odigrao na vrhunskom nivou. On je moderan stoper, iako izgleda malo nezgrapno, moderan je stoper. Dobro brani i dobro napada. Zna graditi igru, proturiti loptu do veznjaka, udariti dijagonalu kad zatreba. Dosta je kompletan, premda na oko nije baš atraktivan. Vrlo je koristan i zbog visine može puno dati Dinamu, a u budućnosti i reprezentaciji. Izbornik će procijeniti kad će mu biti potreban, hoće li ga pozvati ili ne. Iz Dinama imamo sad trojicu igrača u reprezentaciji, Livakovića i Petkovića koji su standardni, Oršić se nameće. Ako će sljedeći biti Perić ili Moro bit ćemo jako sretni. Na kraju, mi radimo i stvaramo za reprezentaciju. Cilj nam je imati što više igrača u reprezentaciji. Ne zato da bismo ih bolje prodali, jer to činimo jako dobro i bez reprezentacije, nego da bismo joj pomogli da hrvatski nogomet ide naprijed.

Linker
16. travanj 2024 12:15