Srdjan Vrancic / CROPIX
NAJVAŽNIJA UTAKMICA U KARIJERI

JUNAK HRVATSKOG REMIJA NA RUJEVICI: KAD SAM SKINUO ONAJ ZICER, RASHFORD MI JE REKAO 'DOBRA OBRANA' Lovre je naš prvi vratar, ja sam mu velika podrška!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. listopad 2018. 00:29

Briljantan je bio vratar Dinama Dominik Livaković protiv Engleza! Dva puta je skinuo zicere Rashfordu, a u posljednjoj minuti utakmice centaršut Sanchoa koji je letio prema glavi Kanea i Barkleyja vršcima prstiju je skrenuo, taman toliko da Englezi ne zabiju... Definitivno, Livaković je spasio Hrvatsku, u tek svom drugom nastupu za Vatrene. Izbornik Zlatko Dalić je pak dobio potvrdu kako ima još jednog sjajnog vratara u rosteru.

Bilo je lakše

- Je li mi to najbolja partija u nogometnoj karijeri? Ne znam je li najbolja, ali je svakako jedna od važnijih. Igrali smo protiv Engleske, velike reprezentacije. Bilo je teško, jer su tribine bile prazne, to utječe na prezentaciju, definitivno. Naročito na početku, treba ti neko vrijeme za privikavanje na takvu atmosferu. Poslije je bilo lakše i, da, bilo je dobro, zadovoljan sam svojim obranama - kaže Dominik Livaković.

Skroman je kao i uvijek. Kad god dobro brani u Dinamu, stalno pušta istu priču, nikad se ne gura u prvi plan. Ali, protiv Gordog Albiona je proglašen igračem utakmice, sasvim logično, jer da nije bilo njegovih obrana, vjerojatno ne bismo uzeli taj bod.

- Ha, što reći… dobro je bilo.

Zaista je u sjajnoj formi. Bio je vrhunski protiv Anderlechta u Bruxellesu, sad na Rujevici. Djeluje kao da mu je nemoguće zabiti pogodak.

- Moram biti u dobroj formi ako mislim i dalje napredovati. Dobro treniram, to mi jako pomaže.

Soccer Football - UEFA Nations League - League A - Group 4 - Croatia v England - Stadion HNK Rijeka, Rijeka, Croatia - October 12, 2018  Croatia's Dominik Livakovic in action with England's John Stones   REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Što misli, sanja li ga Marcus Rashford, napadač Manchester Uniteda? Dva puta je bio s njim oči u oči, oba puta ga je nadmudrio.

- Ne znam sanja li me... Ali kad sam mu drugi put skinuo udarac, kazao mi je “dobra obrana”...

Kako ste uspjeli obraniti Rahfordove zicere? Izgledalo je kao da znate gdje će pucati, oba puta pogodili ste stranu?

Dobro je ispalo

- Dobro, kod prve obrane slabo je pucao, lopta je bila lakša. Kod druge situacije prije sam krenuo, morao sam prije krenuti, procijenio sam da će pucati po zemlji u tu stranu. Ravnao sam se po nekom svom osjećaju. Da nisam krenuo ranije, mislim da ne bih imao šanse obraniti. Dobro je sve na kraju ispalo.

Nego, tako je to obično, kad dobro branite, onda vas i Bog čuva. Englezi su pogodili i vratnicu i gredu...

- Je, imao sam dosta sreće. Zahvaljujem i gredi i vratnici! Bile su na mojoj strani. Da, sjećam se i onog istrčavanja u zadnjoj minuti, nakon onog centaršuta s boka, loptu u letu sam okrznuo vrhom prstiju, taman je prošla između dva engleska igrača, nije mogla bolje proći. Idealno je to bilo, lopta je prohujala baš kroz prostor kroz koji je trebala proći.

Kako se sad, kad je reprezentacija u pitanju, vidite u budućnosti? Svoju pravu veliku priliku ste iskoristili, u velikoj utakmici bili ste najbolji?

- Sve će uvijek doći na svoje, sve ima svoje vrijeme. Lovre Kalinić je prvi vratar reprezentacije, ja sam mu velika podrška. Danijel Subašić je bio vratar prije nego što se oprostio, Lovre je sad prvi, a ja, naravno, u budućnosti čekam svoju šansu. Tako to treba biti, tako je to dobro. Polako... Sad nakon reprezentacije u Dinamu nas čekaju dvije vrlo bitne utakmice sa Spartakom iz Trnave. Napravili smo sjajan posao s Fenerbahčem i Anderlechtom, ali gotovo sam siguran da će ove dvije sa Spartakom biti teže nego ove prve dvije. Jer, sad smo već napravili ogroman korak, a sad moramo napraviti onaj posljednji, to nekad zna biti zahtjevan posao. Mi moramo biti samo kao do sada i sve će biti dobro - zaključio je Livaković.

Livakovićeva klupska karijera

PRVA HNL

Zagreb 90 utakmica, 145 primljenih golova, 18 čistih mreža

Dinamo 60 utakmica, 46 primljenih golova, 28 čistih mreža

HRVATSKI KUP

Zagreb 5 utakmica, 5 primljenih golova, 2 čiste mreža

Dinamo 1 utakmica, 0 primljenih golova, 1 čista mreža

EUROPA

Dinamo 10 utakmica, 11 primljenih golova, 3 čiste mreže

Svi vatreni vratari

Stipe Pletikosa 114 utakmica, 91 primljeni pogodak

Dražen Ladić 59 utakmica, 53 primljeni pogodak

Danijel Subašić 44 utakmice, 29 primljenih pogodaka

Tomislav Butina 28 utakmica, 21 primljeni pogodak

Vedran Runje 22 utakmice, 24 primljena pogotka

Lovre Kalinić 14 utakmica, 18 primljenih pogodaka

Marijan Mrmić 14 utakmica, 11 primljenih pogodaka

Tonči Gabrić 9 utakmica, 6 primljenih pogodaka

Željko Pavlović 7 utakmica, 9 primljenih pogodaka

Joey Didulica 4 utakmice, 2 primljena pogotka

Ivan Vargić 3 utakmice, 0 primljenih pogodaka

Mario Galinović 2 utakmice, 2 primljena pogotka

Dominik Livaković 2 utakmice, 1 primljeni pogodak

Vladimir Vasilj 2 utakmice, 1 primljeni pogodak

Antonio Ježina 1 utakmica, 1 primljeni pogodak

Dario Krešić 1 utakmica, 0 primljenih pogodaka

Andrej Prskalo 1 utakmica, 1 primljeni pogodak

Zoran Slavica 1 utakmica, 0 primljenih pogodaka

Ivan Turina 1 utakmica, 0 primljenih pogodaka

Miroslav Žitnjak 1 utakmica, 0 primljenih pogodaka

Rezultati by SofaScore

Linker
01. svibanj 2024 18:01