Nathan Broadhead, slavlje igrača Walesa na Poljudu

 Tim Goode/pa Images/profimedia
PREPLAVILE GA EMOCIJE

Junak Walesa igra u trećoj ligi: ‘Dugo sam ovo čekao‘. Novinarka BBC-a: ‘Hrvati će se lupati po glavi‘

‘Nećeš dobiti mnogo šansi protiv momčadi kao što je Hrvatska, a i sreća nas je pomazila više puta‘
Piše: SNObjavljeno: 26. ožujak 2023. 11:51

Šok za Vatrene dogodio se na početku kvalifikacija za EURO 2024. Na prepunom Poljudu poveli su Dalićevi izabranici pogotkom Andreja Kramarića u 28. minuti i tijekom cijelog dvoboja bili su uvjerljivo bolja momčad. Ipak, pogodak vrijedan dragocjenog boda postigao je džoker s klupe Nathan Broadhead tek u sudačkoj nadoknadi.

image

Nathan Broadhead zabija gol

Jakov Prkić/Cropix

Aaron Ramsey, bivši veznjak Arsenala, Juventusa, a sada francuske Nice, prvi je put predvodio Wales kao kapetan:

"Apsolutno sam presretan, zaista sam ponosan na našu večerašnju izvedbu. Hrvatska je kontrolirala situaciju veći dio dvoboja, ali mi smo bili strpljivi i vrebali svoju šansu. Postići pogodak u posljednjim trenucima, taj je osjećaj uistinu poseban. Bitan je bio svaki kotačić, iznimno je bila važna uloga svih zamjena - pa tako i Nathanov potez dobiva na značaju, pogotovo što je toliko vrijedan zgoditak postigao u svome debiju za seniorsku reprezentaciju. Bolje od toga jednostavno ne može biti."

Na društvenim se mrežama oglasila i stručna komentatorica Helen Ward, bivša nogometna reprezentativka koja sada radi za BBC:

image

Nathan Broadhead, slavlje

Denis Lovrović/AFP

"Igrači su bili disciplinirani, nisu gubili glavu kad su primili gol. Mora se priznati da ih je sreća pomazila nekoliko puta - no, to je nogomet. Nećeš dobiti mnogo šansi protiv momčadi kao što je Hrvatska. Čini se da Hrvati nisu navikli na dalekometne ubačaje, prouzrokovali su im goleme probleme. Mislim da će se noćas lupati po glavi."

24-godišnji veznjak Ipswicha (treći rang engleskog nogometa) Nathan Broadhead postigao je presudan pogodak u posljednjim trenucima, i to u svome debiju:

"Preplavile su me emocije, moram priznati. Čekao sam ovaj trenutak toliko dugo... Trebao nam je taj bod, došli smo ovdje pobijediti, ali i ovaj je bod vrijedan gotovo kao pobjeda."

image

Nathan Broadhead

MI NEWS/Nurphoto Via Afp

Velški veznjak Ethan Ampadu igrao je ‘flastera‘ na našem Luki Modriću te pritom zaslužio žuti karton:

"Gubili smo, gledali smo Hrvate kako kontroliraju igru, međutim znali smo da ne smijemo gubiti glavu. Svi smo se uzdali u Broadyja, a on nas je nagradio pogotkom. Fokusirat ćemo se sad na idući susret (protiv Latvije, op. a.), ali večeras ćemo prije svega zajedno s Broadyjem slaviti njegov pogodak u debiju."

Linker
25. travanj 2024 13:51