Davide Massa

 LAURENT SANSON Dppi Via Afp
PAMTI GA I DINAMO

Kad on sudi, Petković zabija! Hrvatska saznala ime suca, ali i gdje će igrati zadnju utakmicu prije SP-a

Na Maksimir ne dolazi prvi put, štoviše, sigurno je zapamtio prethodni dolazak
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. rujan 2022. 18:57

Talijan Davide Massa sudit će ogled Hrvatske i Danske u četvrtak na Maksimiru u 20.45. Cijela ekipa je talijanska. Pomoćnici su Filippo Meli i Stefano Alassio. Četvrti sudac je Fabio Maresca. VAR je Maro Di Bello, a AVAR Alessandro Lo Cicero.

Massa je rođen 15. srpnja 1981. godine, zadnja utakmica koju je sudio bila je Sevilla - Manchester City u Ligi prvaka 0:4. U Serie A protekli vikend bio je četvrti na susretu Torino - Sassuolo 0:1.

Hrvatskoj A reprezentaciji sudio je samo jednu utakmicu i to onu koju bismo rado zaboravili. Na startu Lige nacija 2020. godine, u Portu s Portugalom, kad su domaćini dobili 4:1. Osim toga, bio je četvrti na Poljudu na ogledu Hrvatska - Mađarska 3:0. Zanimljivo, kad je Massa na utakmici Vatrenih, onda Bruno Petković zabija. U Portu jednom, u Splitu dvaput.

Ranije je jednom 2014. sudio Hrvatskoj U-17 u pobjedi nad Mađarskom 2:1. U toj utakmici strijelci su bili Davor Lovren i Luka Pasariček.

Na Maksimir ne dolazi prvi put, štoviše, sigurno je zapamtio prethodni dolazak jer bio je glavni sudac utakmice Dinamo - Tottenham 3:0 u produžetku, 18. ožujka 2021. godine. Tri komada djelo su Mislava Oršića.

Od 2011. sudi Serie A, a od 2014. ima značku FIFA-e, rangiran je kao UEFA-in sudac prve kategorije. (da)



Vatreni na Mrsool Parku

Hrvatska reprezentacija ima i zadnju adresu na kojoj će igrati uoči Svjetskog prvenstva. Vatreni će prije dolaska u Katar biti gosti Saudijske Arabije, s kojom će odmjeriti snage 16. studenoga u Rijadu na stadionu Mrsool Park. Radi se o sponzorskom nazivu za sveučilišni stadion Kralja Sauda, a dom je kluba Al Nassr. Prima 25 tisuća gledatelja.

U glavom gradu Saudijske Arabije postoje i veći stadioni, ali očito nema tako golemog zanimanja, pa za njima nije bilo potrebe. Otvoren je 2015. godine, a renoviran 2020. godine. Podsjećamo, Vatreni će se okupiti 14. studenoga, a nakon te svojevrsne generalke 18. rujna dolaze u Dohu.

Linker
26. travanj 2024 12:36