GORAN MEHKEK/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Goran Mehkek/imago Sportfotodienst/profimedia
SAMO NE - JEDANAESTERCI

Kako Egipćani vide Hrvatsku uoči međusobnog okršaja: Šef ima poseban plan za Kovačića, Modrića i Brozovića?

‘Hassan će se protiv Hrvatske osloniti na brze protuudare u nadi za pogotkom koji bi riješio utakmicu‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. ožujak 2024. 14:35

Egipat će u utorak u finalu ACUD Cupa u Kairu ugostiti Hrvatsku. Egipatski mediji nisu poklonili prevelik prostor polufinalnom srazu Hrvatske i Tunisa, uglavnom se sve svodi na kratke izvještaje s te utakmice, bez dubinskih analiza, barem zasad.

Tako dnevnik Ahram piše da su brončani sa Svjetskog prvenstva 2022. godine od početka susreta dominirali i nizali napade u potrazi za vodećim pogotkom, no prvi su mrežu zatresli Tunižani kojima je pogodak ipak poništen zbog zaleđa.

‘‘Oslanjajući se na obranu, Tunis je koristio kontranapade preko brzih Kechride i Rafije. Unatoč nastojanjima, tuniski igrači nisu iskoristili šanse, a u raspucavanju jedanaesteraca Hrvatska je iskazala pribranost te je realizirala pet od sedam udaraca s bijele točke. Tunis je promašio tri ključna penala te je Hrvatska na kraju slavila 5:4‘‘, stoji u izvještaju Ahrama.

Dnevni list Al Watan pak podsjeća na jedini dosadašnji međusobni susret Egipta i Hrvatske, na prijateljskom turniru Korejski kup 1999. godine. Utakmica je završila rezultatom 2:2, a aktualni egipatski izbornik Hossam Hassan bio je strijelac oba pogotka za svoju reprezentaciju.

Egipćani su u petak u prvom polufinalu u Kairu nadvisili Novi Zeland s 1:0 pogotkom iz kaznenog udarca te tako izborili novi sraz s Vatrenima. Al Watan naglašava kako će izbornik Hassan dati ‘posebnu važnost‘ ogledu s Hrvatskom, s obzirom na to da mu je to tek druga utakmica na klupi Faraona te da bi pobjeda protiv uglednog suparnika značajno podigla samopouzdanje momčadi te podigla moral navijačima.

‘‘Hassan će nastojati zatvoriti ključne igrače hrvatske igre koje predstavlja tercet u veznom redu sastavljen od Kovačića, Modrića i Brozovića‘‘, stoji u tekstu Al Watana.

Hendikep za Egipat predstavljat će ozljeda veznjaka Imama Ashoura, koji je ozlijedio rame u polufinalu protiv Novog Zelanda u akciji u kojoj je zaradio kazneni udarac. Njega bi trebao zamijeniti Hamdi Fathi, 29-godišnji vezni igrač Al-Wakre.

‘‘Hassan će se protiv Hrvatske osloniti na brze protuudare u nadi za pogotkom koji bi riješio utakmicu prije jedanaesteraca‘‘, zaključuje autor teksta.

Egipat i Hrvatska igrat će u utorak od 21 sat.

Linker
03. svibanj 2024 21:44