SRDJAN VRANCIC/CROPIX
NE MOGU VJEROVATI

Kako Hrvati mogu imati 7000, a mi samo 1000 gledatelja? Francuzi u čudu kad su vidjeli stanje u Zagrebu

Ozbiljno su se Francuzi uhvatili pandemije u Hrvatskoj, iznijeli su i kompletne brojke o zaraženima
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 14. listopad 2020. 15:43

Francusku na Maksimiru večeras može dočekati 7000 navijača. Malo za uobičajene prilike, ali puno s obzirom da je prošle nedjelje na Stade de Franceu bilo dopušteno tek 1.000 gledatelja. Zato su Francuzi potražili objašnjenje u HNS-u citirajući pritom odgovor glasnogovornika Tomislava Pacaka.


- Redovni kapacitet od 30.000 sjedećih mjesta trenutno je smanjen na oko 21.000, jer su istočna i južna tribina zatvorene zbog radova izvedenih nakon velikog potresa prošlog ožujka. Uzimajući u obzir da UEFA dopušta samo 30% javnog prijema zbog pandemije COVID-19 i da je trenutni kapacitet stadiona samo 21.000, neće biti 10.000, nego 7000 gledatelja protiv Francuske - objasnio je Pacak.


Nisu Francuzi pritom zaboravili spomenuti kako je Švedsku prošle nedjelje, zbog velike kiše, gledalo tek 2000 ljudi. Podsjetili su nas kako Maksimir nema krov, a pritom je obilna kiša mnoge navijače ostavila ispred TV ekrana. Ozbiljno su se Francuzi uhvatili teme glede razvoja pandemije u Hrvatskoj, iznijeli su i kompletne brojke o zaraženima u našoj državi naglašavajući kako situacija nije dramatična kao u zapadnoj Europi. Međutim, dodali su kako se stanje posljednjih dana pogoršava.


Situaciju glede pandemije i broja dopuštenih gledatelja na Maksimiru komentirao je i izbornik Deschamps.


- Postoje pravila UEFA-e, ali nakon toga svaka se zemlja bavi svojom situacijom i svojim protokolom. Naravno da je prednost imati više gledatelja kod kuće. Dobro za Hrvate. Nadam se da su sve odluke donesene s dužnim razmatranjem zdravstvenih rizika. Poznata nam je francuska situacija, zato je Stade de France, nažalost, bio prazan protiv Ukrajine (7:1) i Portugala (0:0) - kazao je Deschamps.


U studenome će Hrvati preseliti u Split, na stadion Poljud (34.000 mjesta) kako bi dočekali Portugal. Do tada, i ovisno o razvoju situacije, državne vlasti i HNS mogle bi revidirati situaciju prema manjem broju gledatelja, najavljuju francuski mediji. (jr)

Linker
14. travanj 2024 11:09