REUTERS/Maxim Shemetov
(NE)OČEKIVANA SMJENA

KAKO JE I ZAŠTO DAVOR ŠUKER POSTAO GLAVNI PROTIVNIK NENADA GRAČANA Saznali smo i kada će Hrvatska U21 dobiti novog izbornika!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. srpanj 2019. 19:47

Dosta je zanimanja izazvao naš tekst o mogućoj smjeni Nenada Gračana s mjesta izbornika hrvatske mlade selekcije. Mnogi su zvali i raspitivali se o čemu se radi, ima li nekih novih informacija. Ono što smo uspjeli saznati jest sljedeće...

Stručna komisija HNS-a jednoglasno je predložila da se pred Europsko prvenstvo Nenadu Gračanu ponudi novi ugovor na dvije godine koliko traju nove kvalifikacije. Nakon toga, Izvršni odbor HNS-a koji je održan u Medulinu potvrđuje odluku Stručne komisije, a predsjedniku Davoru Šukeru daje mandat da dogovori uvjete novog Gračanovog ugovora. Za vrijeme priprema mlade vrste u Medulinu, HNS na svojim službenim stranicama objavljuje da je dogovoren produžetak ugovora s izbornikom uz fotografiju Šukera i Gračana kako si nasmiješeni daju ruke.

Ali Gračan ne potpisuje ugovor prije odlaska na Europsko prvenstvo. Što je već bilo znakovito. Već za vrijeme Eura počinju se u eter puštati neke glasine kako Gračan više neće biti izbornik, a saznali smo da su se o njegovoj sudbini raspitivali i neki članovi Izvršnog odbora.

Naši izvori kazuju da za Gračanov ostanak nije predsjednik HNS-a Davor Šuker. Tvrde da nekadašnja ‘zlatna kopačka’ nije zadovoljna načinom na koji su se mladi reprezentativci predstavili na Euru, niti igrom, niti rezultatom, te da bi mlade u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu trebao voditi neki drugi izbornik koji bi maksimalno iskoristio njihove kapacitete, te adekvatno razvijao igrače koji imaju konačni cilj ulazak u A selekciju. Po informacijama koje stižu s te strane, Gračan će postati bivši krajem kolovoza ili početkom rujna!

Naravno, bit će zanimljivo vidjeti kako će se o svemu izjasniti Stručna komisija koja je predložila Gračana, te Izvršni odbor HNS-a koji se složio sa strukom i ovlastio Šukera da dogovori modalitete ugovora s Gračanom, a ne da mu uruči otkaz. Naravno, tu treba uzeti u obzir činjenicu da su prijedlozi i odluke o novom Gračanovom mandatu donijete prije odlaska na Euro.

Možda su se oni koji su ga željeli ostaviti na mjestu izbornika u međuvremenu predomislili? Pa će se složiti sa Šukerom da Gračan nije ispunio očekivanja, te da mu ne treba dati da i dalje vodi mladu vrstu. Uglavnom, moglo bi biti vrlo zanimljivo, ali ako nas pitate, ne bismo se kladili da će Gračan ostati izbornik. Šanse za to su vrlo male...

Linker
04. svibanj 2024 05:08