CROPIX
POGLED IZ STRUČNOG KUTA

KAKO PROTIV MAĐARA? Kramarić jednako - gol! Bit će pravo iznenađenje ako ne završi nekom velikom europskom klubu, a za reprezentaciju je krucijalan

Za početak treba istaknuti da su ovo su jako bitna tri boda, jer ovakve ćemo utakmice često gledati u nastavku kvalifikacija. Istina, pobijedili smo teže od očekivanoga, jako smo se mučili u prvom poluvremenu, dok je Azerbajdžan iz prvog pokušaja nažalost uspio zabiti i tu se utakmica još više zakomplicirala. ZA JUTARNJI LIST KOMENTIRA: GORAN TOMIĆ
Piše: Goran TomićObjavljeno: 23. ožujak 2019. 18:18

Azerbajdžan je stao u ozbiljan blok s deset igrača, koji nije bilo lako probiti.

Mi smo, pak, imali problema u završnici, falilo je u nekim trenucima malo više mirnoće. Kada smo podigli ritam u drugom poluvremenu, to je već bila druga priča i na račun individualne kvalitete smo na koncu prelomili utakmicu.

Prvi gol je pao nakon kontre, ali za očekivati je da će suparnik u ovakvim situacijama istrčati jednu do dvije kontre. I baš ta jedna završi pogotkom u našoj mreži. Međutim, pokazali smo karakter i vratili se nakon rezultatskog zaostatka. Otvorili smo ih konačno golom iz prekida, a da smo kojim slučajem ranije zabili, ova utakmica bi završila s više golova razlike na našoj strani.

Ono što nije bilo dobro je protok lopte. Recept protiv probijanja ovakvog obrambenog bloka je jako brz protok, brzo prebacivanje težišta s jedna na drugu stranu, traženje pukotina između suparničkih linija i ubacivanje u međuprostor. Bitno je i dolaziti u završnicu sa što više igrača. Možda nam je falilo probojnosti, ali mislim da su naša dva "nova" beka - Brekalo i Barišić - odradili korektan posao i opravdali poziv.

Barišić je zabio gol, a Brekalo se upalio u drugom dijelu, bio je dosta aktivniji, imao nekoliko prodora i ubačaja. Petković se također uklopio, jako dobro igra leđima okrenut golu, voli asistirati. Što više bude igrao za reprezentaciju, to će biti bolji.

Na kraju, utakmicu je odlučila individualna inspiracija sjajnog napadača Kramarića. Andrej stalno pokazuje da je igrač za najbolje europske klubove. Oko njega nije nikada bilo dileme, radi se o rođenom golgeteru, njemu je gol u krvi, gol ga privlači.

Reklo bi se Kramarić jednako gol. Gdje god da je igrao uvijek je zabijao, fenomenalan je igrač i za mene bi bilo iznenađenje da ne završi u nekom većem klubu od Hoffenheima. Za reprezentaciju je krucijalan, kada se lomilo u zadnje vrijeme, uvijek se "pojavio".

Protiv Mađara očekujem sličnu utakmicu, tu bi trebali biti od prve minute i Rebić i Brozović. Broz će nam dati još više mirnoće u veznom redu i bolju cirkulaciju lopte. Mađari će imati sigurno ogroman respekt prema nama i moramo to iskoristiti, pogotovo u otvaranju utakmice. Očekujem da će oni stati iza i braniti se, a mi moramo doći s gardom pobjednika i ići po tri boda.

Iako je teško reći, ali mislim da će izbornik Dalić ipak malo opreznije ući u tu utakmicu i da će na desnom beku umjesto Brekala zaigrati Bartolec. Moramo biti strpljivi, prilike će sigurno doći.

Ponovno će nam suparnik prepustiti loptu, dominirat ćemo posjedom i samo će nam trebati mirnoće kod gola. Ponavljam, Azerbajdžan nam je bio dobra priprema za ono što nas čeka, a i Mađari i Slovaci će na ovakav način igrati protiv nas.

Linker
04. svibanj 2024 17:15