RONALD GORSIC/CROPIX
DALIĆ SVE PRATI

Kakva je situacija s potencijalnim hrvatskim reprezentativcima? Jednom bi povratak u Dinamo bio dobra odluka

Igrači koji su iz raznih razloga ispali s konačnog Dalićeva popisa također imaju zanimljiv siječanj
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. siječanj 2023. 17:51

Zlatko Dalić imao je u Kataru 26 igrača, no ova zima je čak zanimljivija za neke koji nisu izborili Svjetsko prvenstvo ili nisu bili u užoj konkurenciji, nego za mnoge koji su tamo igrali.

Josip Brekalo, reprezentativac sa 33 nastupa i četiri pogotka traži novi klub jer Niko Kovač u Wolfsburgu ne vidi ga u prvom planu. Najave o prijelazu u Monzu sve su bljeđe, njegov će menadžer kazati kako ima brojne opcije, ali Brekalu uopće ne bi bilo loše da se vrati u Dinamo. Čak i ako mu Modri nisu prvi izbor. Teško da postoji bolja lokacija za revitalizirati karijeru od Maksimira, to je dokazano na brojnim promjerima. Trenutačno zbog bolesti niti ne trenira s Vukovima. Izgubio je jesen, još ima vremena jer u 2023. napunit će 25 godina, međutim mora početi dizati razine svoje igre, u protivnom neće se ni vratiti među Vatrene.

image

Zlatko Dalić i Josip Brekalo

RONALD GORSIC/CROPIX

Mladi reprezentativac Stipe Biuk otisnuo se u MLS gdje će pokušati dokazati da europski igrač i u Americi može izgraditi karijeru te se vratiti na Stari kontinent. Los Angeles FC postat će zanimljiviji gledateljima u Hrvatskoj nego ikad, a Hajduk je zaradio 6,5 milijuna eura. Smješe mu se i bonusi. Neobičan put, no ništa u današnje vrijeme više nije čudno. Biuk i Marin Ljubičić slovili su kao budućnost Hajduka od koje su Bijeli iščupali nešto novac i ništa više. Ljubičić je sada pod ugovorom s LASK-om.

Roko Šimić jedan je od igrača čiji se razvoj prati kao potencijalne “devetke” nacionalne vrste. Zasad je u mladoj kod Igora Bišćana, a da mu karijere dobije dodatan zalet pokušat će se pobrinuti u švicarskom Zürichu kojem je pristupio na posudbu od šest mjeseci iz RB Salzburga. Radi se o branitelju naslova prvaka koji je toliko potonuo u prvom dijelu sezonu da je trenutačno zadnji na tablici.

Osim Brekala na širem popisu za Katar Dalić je imao još sedmoricu igrača koje nije tamo vodio, a u međvremenu je u Robertu Ljubičiću dobio novog kandidata za Vatrene. Dinamov veznjak i bočni igrač još je jedno ime u konkurenciji.

Antonio Mirko Čolak nije igrao Old Firm. Trener Glagow Rangersa Giovanni van Bronckhorst ostavio ga je na klupi, prednost je dobio Kolumbijac Morelos. Ogled sa Celticom završio je 2:2, a sljedeću utakmicu imaju ove nedjelje. Josip Mišić i Luka Ivanušec i dalje su oslonci igre Dinama te se nalaze s ekipom na pripremama u Rovinju. Pritom bi Ivanušec mogao profitirati od odlaska Oršića jer konačno može dobiti svoju omiljenu poziciju lijevog krila. Trener Ante Čačić ga je nekoliko pusta stavljao u tu ulogu, tada je Oršić bio na klupi, sad se nameće kao logičan prvi izbor. Ne dovedu li pojačanje poput Brekala, eventualno Marka Pjace ili tko zna koga... Ivanušec bi se i u to slučaju mogao izboriti za mjesto, ali kako je polivalentan treneri mu često daju druge role.

Duje Ćaleta-Car igra za Southampton, bio je prvoj postavi ove subote u kupu, prije toga u Premier ligi ušao s klupe... Marin Pongračić je sjedio na klupi na zadnjoj utakmici Leccea u kojoj su svladali Lazio 2:1.

Na toj izbornikovoj listi bili su i golmani PAOK-a Dominik Kotarski i Rijeke Nediljko Labrović.

Linker
08. svibanj 2024 21:54