BRUNO FAHY Afp
SVE IZNENADIO

Kakvi komplimenti! Pogledajte kako je belgijski izbornik nahvalio Hrvate: ‘Ako ih pomno analizirate...‘

Belgija se uoči dvoboja s Vatrenima muči s ozlijeđenim igračima i nekim upitnicima u momčadi
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. lipanj 2021. 19:23

S obzirom da ima dosta svojih problema, ozlijeđenih igrača i nekih upitnika u momčadi, Roberto Martinez nije se prije utakmice u obraćanju medijima previše bavio Hrvatskom. Međutim, ono što je kazao jasno govori koliko respektira Dalićevu momčad, koliko mu je dvoboj s Hrvatskom važan test uoči onoga što slijedi na Euru.

- Protiv Hrvatske moramo pokazati napredak u odnosu na prošlu utakmicu. Grčka je bila neophodna utakmica zbog više stvari, ali sad ćemo upoznati jednu sasvim drugačiju momčad. Hrvatska je vrlo konkurentna, bila je druga na Svjetskom prvenstvu, a to nešto govori. Imaju puno kvalitete u veznom redu i brze igrače, bit će to pravi test za izoštravanje našeg fokusa i koncentraciju i priprema za Rusiju - rekao je Martinez, koji je iznenadio prisutne novinare tezom da je Hrvatska danas jača nego što je bila u Rusiji. Naime, pitali su ga kako komentira promjene u igri Hrvatske, kako to nije ta ista Hrvatska koja je bila srebrna u Rusija, međutim, belgijski izbornik nastavio je komplimentirati Vatrenima.

- Mislim da je Hrvatska danas čak i jača nego tad! Ono što se promijenilo jest percepcija njih kao momčadi, protivnici ih sad gledaju kao reprezentaciju koja je igrala finale Svjetskog prvenstva pa je dojam možda drugačiji. Međutim, ako pomno analizirate Hrvatsku, vidjet ćete da je to danas još bolja momčad nego što je bila u Rusiji.

Ono što Belgijce brine jest - obrana. Rijetke su utakmice u kojima Belgija ne primi gol, primila je i protiv Grčke (1:1), vidi li možda Martinez problem što stupovi obrane Vertonghen-Vermaelen-Alderweireld imaju preko 30 godina i pitanje je koliko još mogu držati ovu razinu.

- To su braniči koji su obilježili eru belgijskog nogometa, to je najiskusniji dio momčad i, ako mene pitate, njima uopće ne treba trener. Gledam mlađe igrače kako treniraju s njima, kakvo je to iskustvo, koliko se od njih može naučiti. Ne, obrana uopće nije problem - rekao je Martinez, donoseći i dobre vijesti kad je u pitanju Eden Hazard.

- Za igrača je najgore razdoblje kad je ozlijeđen, međutim, gledam Edena, on je raspoložen, nasmijan i sretan što je s nama. Uživa biti na terenu, vjerujem da će biti dobro.

image
FRANCOIS WALSCHAERTS Afp

Medijima se obratio i Toby Alderweireld, koji je također govorio na temu obrane. Je li teže igrati sad kad više nema Vincenta Kompanyja?

- Mi smo više utakmica odigrali bez njega nego s njim, iskusni smo i znamo što nam je činiti. Ne paničarimo ako stvari krenu lošije, ali niti ne opuštamo se ako je sve dobro, ne vidim neke posebne probleme - kazao je branič Tottenhama te se dotaknuo Hrvatske.

- Hrvatska nam je glavni protivnik prije Eura, odlična momčad koja zadnjih godina postiže izvrsne rezultate. Iskusna su reprezentacija i naša igra mora biti bolja nego protiv Grčke, moramo na terenu pokazati kvalitetu.

Linker
07. svibanj 2024 15:01