RONALD GORSIC Cropix
NISU PAZILI

Kaos na Maksimiru uoči utakmice: Pred vratima stadiona nastao metež, dio navijača napravio veliki propust

Imati isprintanu ulaznicu za utakmicu Hrvatske i Armenije bilo je nužno
Piše: Marko Crnjak, SNObjavljeno: 21. studeni 2023. 21:12

Sjajno je bilo u fan-zoni maksimirskog stadiona uoči utakmice s Armenijom. Koncert, gastronomska, sportska i ina ponuda, za svakoga ponešto. Navijači hrvatske nogometne reprezentacije imali su fantastičnu uvertiru u dvoboj s Armenijom, odlučujuću utakmicu za Vatrene u kvalifikacijama za Euro.

No, kako se bližilo vrijeme početka utakmice, nastajali su i problemi. Što se dogodilo?

Jasno je, za dolazak na utakmicu, za ulazak na sportsko borilište potrebna vam je ulaznica. Nedvojbeno je da su svi navijači koji su htjeli doći na utakmicu ulaznicu i imali, no neki je nisu posjedovali u papirnatom obliku. U "pravilima" dolaska na stadion jasno je navedeno da je navijač dužan imati isprintanu ulaznicu uz sebe. Neki to jednostavno - nisu poslušali.

Kada su navijači koji papirnatu ulaznicu nisu imali došli na "brojač", ljudi zaduženi za sigurnost obavijestili su ih da tako unutra neće moći. Jednostavno, bez papira ulaska nije bilo, a nije pomoglo niti "okretanje očima" onih koji se nisu pridržavali jasnih uputa.

Kako god, kada se rijeka navijača odlučila iz fan-zone uputiti na stadion nastao je blagi kaos. No, sve je bilo po regulama...

Linker
25. travanj 2024 02:04