ANATOLIY MEDVED/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Anatoliy Medved/Sipa Press/Profimedia
RUSKI KUT

Karpin otkrio što će reći igračima prije odlučujuće bitke! ‘A da pitamo Hrvate bi li se zamijenili s nama?‘

Je li to klasična pila naopako, ili se ruski izbornik prepao Vatrenih i atmosfere koja ga čeka...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. studeni 2021. 19:29

Izbornik ruske reprezentacija Valerij Karpin najavio je dvoboj s Hrvatskom:

- Volim važne utakmice, ali ne bih uspoređivao ovu s drugima. Pred svaku utakmicu se jednako osjećam,. Moja najvažnija utakmica u karijeri bila je između Rostova i Urala jer tada nije bilo druge šanse, a sada ako izgubimo od Hrvatske imat ćemo drugi priliku u doigravanju – odgovorio je na pitanje je li mu to najvažnija utakmica u trenerskoj karijeri.

Ne bojite li se da će se ispostaviti da vam je ipak ova utakmica najvažnija, inzistirao je ruski novinar.

Kad bih rekao da mi je ova utakmica manje važna bio bih potpuni idiot. Naravno da je ova utakmica važna i bitna za sve Ruse, odgovorio sam koja mi je bila najvažnija u karijeri.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić najavio je ruski sastav. Koliko je bio u pravu:

- Džikija će igrati, Barinov isto tako, a ostalo ćete vidjeti.

U šest utakmica imao je šest kapetana. Hoće li Džikija po drugi put, kao prvi u njegovom mandatu, dobiti vrpcu? Zašto stalno mijenja kapetane?

- Ništa još nije odlučeno, ako vidite kapetansku vrpcu na Džikijinoj ruci to će biti to.

Dalić je iskazao samouvjerenost i rekao da će Rusija igrati koliko joj Hrvatska dopusti. Biste li vi kazali da će Hrvatska igrati koliko joj Rusija dopusti?

- To je sto posto točno jer nikad se ne događa da jedna momčad igra, a druga stoji i gleda. Obje ekipe žele igrati napadački nogomet i tko se nametne bit će bolji na terenu.

Što ćete kazati igračima prije utakmice jer odgovara vam i remi, pa kakva će biti psihološka priprema?

- Nije loše što nam odgovara remi, tom je samo opcija više. Hajdemo pitati bi li se Hrvati zamijenili s nama i pristali da im odgovara neodlučeno? – retorički će Karpin.

Koliko je ova utakmica drugačije od prve koju ste vodili protiv Hrvatske u Moskvi?


Georgi Džikija je komentirao način igre Rusije i koliko je psihološki teško igrati utakmicu u kojoj je dovoljan bod:

- Iskreno ću vam reći da o neodlučenom rezultatu uopće ne razmišljamo. Slažem se s trenerom i suigračima, došli su ovdje igrati i pokazati što smo sve pripremili. Bitno nam je da igramo nogomet.

On je jedan od šest dosadašnjih kapetana u šest utakmica pod Karpinom i kazao je kako ne zna tko će sutra nositi vrpcu.

- Imao sam manjih problema s ozljedom, zbog toga smo odlučili da ću se kratko zaustaviti, a sada sam potpuno spreman za utakmicu s Hrvatskom. Nemam nikakvih zdravstvenih problema.

Igrate pred punom stadionom što se ruskim igračima dugo nije dogodilo. Hoće li taj pritisak imati utjecaj na vas?

- Istina je da će pun stadion biti veliki plus za Hrvate, međutim mi ćemo se usredotočiti na svoju igru, a siguran sam da ćemo vidjeti i čuti neke od naših navijača.

Postoji li netko u hrvatskoj reprezentaciji kome ćete posvetiti posebnu pozornost?

Gledali smo i dosta proučavali igru Hrvatske, kako igraju i posebno kako napadaju. Ne bih ulazio u detalje, posebno ne bih spominjao prezimena. Hrvatska je veliki protivnik i obratit ćemo pozornost na cijelu momčad.

Hrvatski izbornik i stožer su vrlo samouvjereni. Kažu da dobro poznaju igru Rusije, govore kao da su već pobijedili. Kako ćete prenijeti pozitivno raspoloženje na momčad u kojoj je puno mladih igrača, pitao je ruski novinar.

- To što on govori ne bih komentirao, ne bih se na to osvrtao, Mi smo dobro raspoloženi i spremni. I za nas je to odlučujuća utakmica i najbitnije je što će se pokazati na terenu.

Linker
20. travanj 2024 13:56