Diogo Jota i Marko Rog
 TOM DUBRAVEC/CROPIX
OSVRT NA IGRU

‘Kod oba gola Portugalaca on je zaspao, a nije smio! Rog? Ne znam zašto je to napravio protiv Ronalda...‘

Etablirani HNL-trener dao je svoje mišljenje o utakmici Hrvatske i Portugala na Poljudu.
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 18. studeni 2020. 08:00

Utakmicu Hrvatske i Portugala s Poljuda je u svome domu živo pratio i Sergej Jakirović, bivši trener Gorice i slovenskog Maribora čiji je prvi komentar bio: "Odlična utakmica".

- Jako mi se sviđala Hrvatska, u tom rombu, ili nekih 4-3-1-2, s dva široko postavljena igrača (Vlašić i Pašalić) u obrani, dobro smo ih time limitirali, i nisu nam stvorili niti jednu šansu do zadnjih pet minuta prvoga poluvremena, kada su stvorili dvije šanse. Bili smo jako dorbi, organizirani, kompaktni, i žao mi je kada Juranović nije zabio onaj zicer za 2-0, to bi možda i riješilo dvoboj.

No, opet rupa, isključenje i pad. I opet kopanje.

- Rog, ne znam zašto, dobije crveni karton na 35 metara od gola, i to kontra Ronalda... Jasno, tu nas stisnu, i Bradarić ne prati odbijanac... Zapravo, kod oba je gola zaspao a to je primarna defenzivna zadaća bočnog igrača. To su osnovne stvari, sitnice koje na ovoj razini čine razliku. Uslijed toga dolazi i do pada, a na ovom nivou ne prolazi se "lišo", to se ne prašta. Ipak, ta energija, agresija, taktika, donijeli su nam povratak, a na koncu, nevezano uz treći pogodak, i po meni opravdani ostanak u Ligi nacija. Iako, moram naglasiti: i Bradarić i Juranović su osvježenja, dolazimo u posljednju trećinu s viškom, nude opasnost, a uz pokretljivu vezu, gdje je i Rog igrao dobro do isključenja, bili smo dobri, zajedno sa Škorićem, apsolutno.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX

S, napokon, Kovačićem kao prvom violinom.

- Ovo je Kovina primarna pozicija, ne možeš ga vezati da mora držati mjesto, bio je prodoran, stvarao višak i zbog svega igra u svim tim klubovima. Jako mi je drago zbog njega, i očekujem još i više u budućnosti.

Na koncu, primarnu smo stvar riješili - ostanak, ali nešto i dobili.

- To je neminovnost, uvođenje novih igrača. Ujedno, ovo je jako specifična sezona, morate slagati taktiku a ne znate s kim ćete igrati sve dok testovi ne dođu i to ne razumije netko tko nije unutra. Nekom smrkne, drugima svane. i ti su dečki su opravdali očekivanja, dobili smo širinu. Igračku, ali i taktičku, Dalić ima nekoliko novih, zanimljivih opcija. I to je dobro.

Linker
19. travanj 2024 23:38