Borut Zivulovic / REUTERS
ČEKA NAS DRUGAČIJA UTAKMICA

KOMENTAR: KAKO ĆE TO IZGLEDATI PROTIV OZBILJNIJEG PROTIVNIKA? Kovačićeva pozicija nije zadnji vezni, a Bruno Petković je bio impresivan

Hrvatska je krenula u sustavu 4-3-3, a iznenađenje je da bilo da je Kovačić bio ispred obrane, s Modrićem i Rakitićem ispred sebe. Brekalo je na desnoj strani bio dosta visoko postavljen, Kramarić poludesno, Perišić polulijevo, a Petković u napadu. ZA SN KOMENTIRA: ELVIS SCORIA
Piše: Elvis ScoriaObjavljeno: 22. ožujak 2019. 13:59

Gosti su se postavili u 5-4-1, bili su dosta pokretljivi, dosta dobro su zatvarali prostore. Mi smo imali dosta poteškoća s dolaženjem do slobodnog čovjeka i praznih prostora koje bismo mogli iskoristiti, dosta vremena bili smo i bez pravih prilika.

Imali smo defenzivni problem, jer su bekovi Barišić i Brekalo igrali visoko u fazi napada. Kad bi se izgubila lopta, češće na desnoj strani, ostao bi velik prostor i gosti su to dva-tri puta iskoristili, a stoperi su ostali na širokom prostoru jedan na jedan. Pitanje je kako će to izgledati protiv ozbiljnijeg protivnika.

U završnici prvog poluvremena i u nastavku napravili smo konstantni pritisak, uspjeli smo ih staviti u njihovih 16 i stiskati cijelo vrijeme. U drugom dijelu oni su samo jednom opasno izašli. Ubrzala se lopta, ali nismo uspjeli pronaći prostore kako bismo ih ugrozili.
Sva sreća što je Kramarić postigao fantastičan pogodak, jer ostao je dojam da smo mogli dobiti utakmicu samo iz neke lucidne situacije našeg igrača koji je zapravo ''izmislio'' gol. Dosta smo se mučili protiv bunkera u drugom poluvremenu.

Na kraju je Vlašić ušao u špicu s Petkovićem i kasnije Rebićem, još jednog igrača gurnuli smo bliže golu, a kad su u sredini ostali Modrić i Rakitić igra je postala tečnija. Kovačićeva pozicija nije na zadnjem veznom. Može to odigrati, ali bolje se snalazi drugdje.

Sve u svemu, teška utakmica protiv defenzivnog suparnika u kojoj su najbitniji bodovi. Imali smo posjed, loptu, ali smo teško dolazili do prilika. Izuzetno dobar bio je Kramarić, dobri Modrić, Rakitić i Vida, njih četvorica bili su najraspoloženiji. Neki igrači još moraju uhvatiti formu. Normalno je da su izostanci standardnih igrača predstavljali problem, ali Hrvatska stvarno ima široki kadar igrača. Što se Petkovića tiče, one je potencijal za reprezentaciju, no sinoć je bio malo impresioniran, osjećao je težinu utakmice na leđima. Sljedeća utakmica bit će u tom smislu lakša za njega.

U nedjelju nas protiv Mađarske čeka drugačija utakmica, drugačiji protivnik. I oni će pokušati nešto napraviti prema naprijed, možda će nama ostati više prostora za kontre ili polukontre, iako mislim da ćemo i protiv njih dominirati.

RASPORED UTAKMICA VATRENIH

1. kolo, 21. ožujka

Zagreb, 20.45 HRVATSKA - Azerbajdžan 2:1

Trnava, 20.45 Slovačka - Mađarska 2:0

2. kolo, 24. ožujka

Cardiff, 15.00 Wales - Slovačka 1:0

Budimpešta, 18.00 Mađarska - HRVATSKA 2:1

3. kolo, 8. lipnja

Osijek, 15.00 HRVATSKA - Wales

Baku, 18.00 Azerbajdžan - Mađarska

4. kolo, 11. lipnja

Baku, 18.00 Azerbajdžan - Slovačka

Budimpešta, 20.45 Mađarska - Wales

5. kolo, 6. rujna

Bratislava, 20.45 Slovačka - HRVATSKA

Cardiff, 20.45 Wales - Azerbajdžan

6. kolo, 9. rujna

Baku, 18.00 Azerbajdžan - HRVATSKA

Budimpešta, 20.45 Mađarska - Slovačka

7. kolo, 10. listopada

?, 20.45 HRVATSKA - Mađarska

Bratislava, 20.45 Slovačka - Wales

8. kolo, 13. listopada

Budimpešta, 18.00 Mađarska - Azerbajdžan

Cardiff, 20.45 Wales - HRVATSKA

9. kolo, 16. studenoga

Baku, 18.00 Azerbajdžan - Wales

?, 20.45 HRVATSKA - Slovačka

10. kolo, 19. studenoga

Bratislava, 20.45 Slovačka - Azerbajdžan

Cardiff, 20.45 Wales - Mađarska

Linker
20. travanj 2024 09:39