TOM DUBRAVEC Cropix
PUNO UPITNIKA

Komplicirana situacija za Vatrene, a kvalifikacije su pred vratima: Obrana je u sjajnoj formi, ali napad...

Kakvo je stanje, možda da Dalić ne samo obranu nego i napad sastavi od obrambenih igrača?
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. ožujak 2023. 22:21

Niti tjedan dana do okupljanja reprezentacije za izbornika Zlatka Dalića malo je dobrih vijesti po pitanju napadača. Brunu Petkovića i Marka Livaju ima stalno na oku u HNL-u, a osim njih nije imao koga ni gledati ovaj vikend. Petković i Livaju nude promjenljive partije u Dinamu i Hajduku, međutim jedan će vjerojatno biti "devetka" s Walesom na Poljudu. Zvijezda Bijelih zabila je Osijeku gol s bijele točke.

Andrej Kramarić, nakon što šest utakmica nije postigao pogodak, završio je na klupi u Hoffenheimu, a Petar Musa je ponovno ušao tek u 82. minuti u dresu Benfice. Mislav Oršić ne igra u Southamptonu, Ivan Perišić nije napadač nego lijevi bočni u Tottenhamu. Pritom ovaj vikend nije ni igrao, ostao je među pričuvama. To je ta nominalno napadačka paleta na koju računa.

Osim toga za uloge u napadu koristi i veznjake. Mario Pašalić je startao u porazu Atalante i zamijenjen je protiv Napolija u 68. minuti, a kad se toma doda ozljeda Nikola Vlašića koji se još nije vratio nastupima, dobre vijesti za stožer Vatrenih dolaze samo od obrambenih igrača i klasičnih veznjaka.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Josip Juranović ponovno je bi strijelac za Union Berlin u remiju s Wolfsburgom (1:1), istina s bijele točke, otkako je stigao u taj klub ima tri gola i tri asistencije. Po statistici se ne bi reklo da igra beka. Joško Gvardiol zabio je za RB Leipzig, a i Mateo Kovačić za Chelsea, što je rijetka pojava, prvi mu je pogodak ove sezone u Premier ligi, uz jedan u Ligi prvaka. Asistencije imaju i Domagoj Vida u AEK-u i Borna Barišić u Glasgow Rangersu. Treba dodati da je i ne tako davno Borna Sosa dao dva gola...

Kakvo je stanje, možda da Dalić ne samo obranu nego i napad sastavi od obrambenih igrača? Šalu na stranu, no o desnom krilu morat će dobro razmisliti, ostane li pri formaciji 4-3-3. Hoće li ozbiljan kandidat biti i Luka Ivanušec?

Kvalitetnih partijama defenzivaca treba dodati i Josip Stanišića, koji ovaj vikend nije igrao za Bayern, ali je imao prije toga tri nastupa u prvoj postavi i posebno pobrao komplimente u ogledu s PSG-om. U vezi Brozović i Majer bili su u prvoj postavi Intera odnosno Rennesa, a Modrić dobio ovacije navijača Reala. Za razliku od tih lijepih vijesti, Marin Erlić bio je na klupi Sassuola, ušao je u 64. minuti, a Josip Šutalo zadobio je ozljedu u Šibeniku.

Linker
20. travanj 2024 08:20