BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
RIJEČ HR STRUČNJAKA

‘Kovačić je oduševio, Modrić bio broj 2, ali jedan igrač kojeg izuzetno cijenim nije bio na razini...‘

Koji su igrači najbolje iskoristili Euro i na najpozitivniji način obilježili nastup Hrvatske
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. srpanj 2021. 10:57

To smo pitanje postavili Ivi Šušku, treneru s višedesetljetnim iskustvom.

- Posebno je zadovoljio, gotovo oduševio Mateo Kovačić. U svim je utakmicama davao ton. On je prvo hrvatsko ime na turniru. Modrić je dao sebe, te i na ovom Euru zaslužuje da ga se svrsta među bolje. Treći je Ivan Perišić. On igra konstantno, časno i pošteno za nacionalnu momčad. Itekako je nedostajao na utakmici sa Španjolcima… U tu skupinu spada i Nikola Vlašić, koji svaku utakmicu igra dušom i srcem, a znanje posjeduje. To su nogometaši koji su ponudili više od ostalih u našoj ekipi.

Tko je trebao dati više? Od igrača koji su imali veliku minutažu.

- Marcelo Brozović. Izuzetno ga cijenim, ali nije pružio što je uvijek davao. Dođu takvi trenuci u karijeri, no mora se kazati da nije bio na razini dosadašnjih nastupa. Andrej Kramarić nije bio na nivou igara koje je demonstrirao za Hoffenheim u Bundesligi. Da je bio pravi, mogao je ozbiljno pridonijeti boljim rezultatima. Očekivanja nije opravdao ni Rebić, ali ne bih volio da se na jednom igraču lome koplja. Možda ima razloga radi čega je lošije igrao, a imao je vjerojatno i preveliku naklonost izbornika.

image
Ivo Šušak
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Tko nije dobio dovoljno šansi?

- Prije svih Mislav Oršić. Govorim to s obzirom na cijelu sezonu kakvu je odigrao u Dinamu. To je pokazao i u maloj minutaži koju je dobio na utakmici sa Španjolskom kad je bio inicijator preokreta koji se umalo dogodio. Bilo je još igrača koji su dobro reagirali… Šušak je u zaključku kazao: - Očekivao sam više, to nije bilo izdanje na nivou hrvatske reprezentacije. Iako smo uz dozu sreće mogli i proći Španjolsku jer kod 3:3 imali smo prave prilike da zabijemo i povedemo. Osim protiv Škotske kad je izdanje bilo solidno. Žao mi je što nismo dobili nijednog velikog suparnika, a na to smo navikli na velikim natjecanjima. Vidjelo se da je većina igraća bila izraubana kroz klupsku sezonu.

Linker
06. svibanj 2024 11:03