Mateo Kovačić je imao sezonu iz snova

 NATALIA KOLESNIKOVA Afp
NAJAVIO POHOD NA KATAR

Kovačić progovorio o Daliću, Vatrenima i kritikama: ‘Kod nas u Hrvatskoj se one malo ružno izgovaraju...‘

Hrvatski reprezentativni veznjak je imao možda i najbolju godinu u svojoj nogometnoj karijeri
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. prosinac 2021. 22:30

Mateo Kovačić je dao veliki intervju za Novu TV u kojem se osvrnuo na jednu od najboljih godina u karijeri, a po njegovom izboru i najbolju. Nakon osavjanja Lige prvaka i Superkupa s Chelseajem, s Hrvatskom je izborio nastup na Svjetskom prvenstvu.

"Ovo je najbolja godina u mojoj karijeri. Od dolaska novog trenera se sve popravilo u klubu, ali i u reprezentaciji. Imao sam dobru godinu na klupskoj razini, a u reprezentaciji je moglo i bolje, ali dočekat ćemo i to. Promijnilo se dosta toga. U klubu sam dobio povjerenje koje sam trebao i nisam ga imao prošlih godina. Došao sam na razinu na kojoj sam se osjećao dobro. U reprezentaciji mi se također počelo dosta vjerovati, a kad mi se vjeruje onda se osjećam dobro. Živim za nogomet i to je ono čemu težim", kaže Kovačić.

Veznjak Chesleaja vjeruje da s Vatrenima može do velikog rezultata u Kataru, ali dodaje kako će teško ponoviti uspjeh iz Rusije i drugo mjesto.

"Bit će nam teško obraniti titulu svjetskog viceprvaka. Prvenstvo nije jednostavno, ali u Rusiji smo pokazali da uz zajedništvo, dobru igru i ono što dogovorimo možemo postići velike rezultate. Nadam se da ćemo isto ponoviti u Kataru. Nije me iznenadilo da je izbornik Dalić produžio ugovor. On radi sjajan posao i na Euru smo pokazali da smo odlična ekipa. Zaslužio je novi ugovor i mislim da će još dugo biti tu", kaže Kovačić.

"Bit će teško obraniti titulu svjetskog viceprvaka. Prvenstvo nije jednostavno, ali u Rusiji smo već pokazali da uz zajedništvo, dobru igru i uz ono što se dogovorimo možemo dostići velike rezultate. Nadam se da ćemo to isto ponoviti i u Kataru. Nije me iznenadilo što je izbornik Dalić produžio ugovor. Mislim da radi sjajan posao i na Euru smo pokazali da smo odlična momčad, zaslužio je to i mislim da će biti tu još dugo", ističe Kovačić.

Kovačić je u karijeri dobio brojne kritike, ali one ga ne pogađaju.

"Kad ne odigram dobro ili jednostavno ne ide, onda su kritike apsolutno opravdane, jedino što se kod nas u Hrvatskoj one malo ružno izgovaraju. Dosta ima ružnih riječi koje po meni nisu potrebne. Može se kritizirati i to je apsolutno opravdano, ali ne na ružan način kao što je to često kod nas. No, to je dio nogometa i s tim se treba nositi", rekao je Kovačić.

Što je još rekao Kovačić pogledajte OVDJE.

Linker
06. svibanj 2024 23:38