ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
SHOW U DOHI

Kramarić Dalićev junak! Ušao, izborio penal i zabio kao Šuker za pobjedu u ludom okršaju punom isključenja, ozljeda...

Vatreni su u Dohi u prijateljskoj utakmici preokretom svladali Bugarsku golovima Modrića i Kramarića
Piše: SNObjavljeno: 29. ožujak 2022. 17:58

HRVATSKA - BUGARSKA 2:1 (Modrić 76' p., Kramarić 80' / Despodov 69')

HRVATSKA (3-5-2): Ivušić - Vida (od 46. Perišić), Škorić (od 28. Pongračić), Ćaleta-Car - Oršić, Majer (od 72. Modrić), Moro (od 46. Kovačić), Pašalić, Barišić - Vlašić (od 61. Budimir), Livaja (od 61. Kramarić)

BUGARSKA (4-4-2): Vucov - Turicov (od 69. Oračev), P. Hristov, A. Hristov, Jordanov - Nedelev (od 84. Conev), Čočev (od 61. Kostadinov), Malinov (od 84. Jankov), Kirilov (od 61. Jomov) - Minčev (od 46. Ilijev), Despodov

DOHA - stadion Education City. Gledatelja: 1,000. Sudac: Khamis Al-Marri (Katar)


image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

PRIJENOS UŽIVO

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89' - Zatresla se vratnica nakon udarca glavom A. Hristova, no ponovljena snimka pokazuje da je bugarski branič u skoku koljenom udario Ivicu Ivušića i na taj način došao do šanse.

88 - Žuti karton za Pongračića zbog prekršaja.

87' - Novu veliku pogrešku Marina Pongračića ovog puta nisu uspjeli kazniti Bugari, na vrijeme je stigao Barišić zatvoriti bliži Ivušićev kut.

86' - Vrlo blizu je to bilo, Perišić je pogodio gornji vanjski dio mreže!

85' - Hristov ruši Budimira u velikoj šansi na samome rubu šesnaesterca! Opravdani žuti karton ide bugarskom braniču, a izvest će Ivan Perišić taj slobodnjak...

83' - Prekrasna Modrićeva asistencija iz kornera za još ljepši volej Ivana Perišića koji je nažalost završio u rukama bugarskoga vratara...

80' - GOOOL! Kakva majstorija Andreja Kramarića! Poslao je po ćevape Oračeva, a potom i Hristova, da bi 'šukerovski' smireno maestralno pogodio suprotan kut za preokret u Dohi!

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

77' - Barišiću ide novi žuti karton zbog povlačenja Ilijeva.

76' - GOOOOL!!! Siguran realizator je hrvatski maestro Luka Modrić - lopta u jednu, Vucov u drugu stranu i Hrvatska dolazi do izjednačenja!

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

75' - JEDANAESTERAC ZA HRVATSKU! Modrić je odmah inicirao jednu izglednu akciju i pronašao Kramarića u šesnaestercu kojega ruše bugarski braniči, a katarski sudac pokazuje na bijelu točku!

72' - Ulazi Luka Modrić umjesto Lovre Majera!

71' - Kovačić sjajno gađa, ali odlazi njegov udarac pored gola.

70' - CRVENI KARTON ZA DESPODOVA! Nepromišljena reakcija bugarskoga strijelca... Nakon postignutoga pogotka u proslavi je skinuo dres, a to je - poznato je - kažnjivo žutim kartonom. To mu je drugi, odnosno isključujući crveni karton.

69' - GOL! Nakon neuspjela Oršićeva prodora loše reagira hrvatska veza, Ilijev dugačkom loptom gura Despodova u šansu, a bugarski napadač bježi iza leđa Pongračiću i pogađa mrežu pored nemoćnog Ivušića... Bugarska vodi 1:0!

64' - Žuti karton za Despodova zbog udaranja rukom po licu Mislava Oršića.

63' - CRVENI KARTON DOBIVA DUJE ĆALETA-CAR! Dovoljno mu je puta katarski sudac progledao kroz prste, a sada mu je nakon novog prekršaja na bugarskom napadaču odlučio dodijeliti drugi žuti karton.

61' - Promjene na objema stranama. Ušli su Kramarić i Budimir umjesto Livaje i Vlašića, odnosno Kostadinov i Jomov umjesto Čočeva i Kirilova.

59' - JOŠ JEDNA VRATNICA! Mislav Oršić izveo je taj slobodnjak koji je izborio Kovačić, maestralno je opalio s tridesetak metara, a udarac je očešao vratnicu pored već svladanog Vucova!

58' - Stisnuli su Bugari visoko, a zatim Kovačić majstorski izlazi sa svoje polovice... Ruši ga bugarska obrana na oko 30 metara od gola!

55' - Perišić centaršutom pronalazi Majera, no njegov slab udarac glavom bez poteškoća hvata Vucov.

54' - Pašalić je u novoj šansi, lijepo se ubacio iz drugoga plana, a Jordanov spašava u posljednji trenutak.

51' - Dvije dobre intervencije Ivice Ivušića nakon nove gužve u šesnaestercu! Sigurno djeluje vratar Osijeka u šesnaestercu, još se jednom pokazao kao dostojna Livakovićeva zamjena, da ne kažemo konkurencija...

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

48' - Na suprotnoj strani prijeti Despodov, ali Ćaleta-Car pravovremeno ulazi u blok. Kod Bugara je u igri Ilijev, u svlačionici je ostao Minčev.

47' - I odmah dobra Perišićeva šansa! Slomio je Malinova u solo-prodoru, a zatim njegov projektil prolazi pored vratnice!

46' - Nastavak na Education City Stadiumu. Ušli su Perišić umjesto Vide i Kovačić umjesto More.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Sjajno su Vatreni otvorili poluvrijeme u Dohi. Eksperiment s Oršićem na desnome boku djelovao je uvjerljivo prvih dvadesetak minuta kada su Dalićevi izabranici i bili najopasniji. No, sredinom prvoga dijela ozlijedio se dotad izvrsni Mile Škorić. Bugari su nakon toga povezali nekoliko šansi, a Ivušić spašavao. Do kraja se obrana konsolidirala te većih opasnosti nije bilo. Vrijedi spomenuti i Lovru Majera koji je vidno raspoložen - probija, razigrava i povezuje većinu akcija hrvatske reprezentacije.

image
KARIM JAAFAR Afp

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

45' - Ćaleta-Car je otvorenim đonom startao na bugarskog igrača, srećom izvukao se bez (novog) žutog kartona.

40' - Uhh, ovo je bilo neugodno... Turicov je tukao ispred Pongračića s oko 20 metara, ispružio se Ivušić na golu, međutim prošao je taj projektil pored vratnice.

38' - Dobar pokušaj Mislava Oršića! Nakon solo-prodora s desnoga krila sjurio se prema golu i opalio ljevicom (jer ipak to nije ona "njegova" prirodna pozicija na suprotnoj strani), bio je pomalo i ometan, a siguran je na toj lopti Vucov.

35' - Kakva prilika Vatrenih! Livaja sjajno centrira, Majer u zračnom duelu s dvojicom prebacuje do Barišića koji s lijevoga boka šutira iz voleja u prvi kut - jedva to brani Vucov!

33' - Ćaleta-Car rukama zaustavlja Kirilova i opravdano dobiva žuti karton.

30' - Pašalić je ušao u šansu, ali na rubu šesnaesterca nije uspio smireno iskontrolirati loptu. Pritom je i lakše ozlijedio bugarskog braniča.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

28' - Tako je, gotovo je danas za Škorića. Zamijenit će ga Marin Pongračić.

Podsjetimo, Osijek u nedjelju u Gradskome vrtu dočekuje Hajduk.

28' - Novi pokušaj Bugara! Ljuti se Domagoj Vida nakon što je sam ostao Minčev, njegov projektil s 20 metara proletio je preko grede. Nekoliko šansi bugarskih nogometaša bilo je dovoljno da se uvuče nervoza u redove Vatrenih.

26' - Loše vijesti za Dalića. Ozlijedio se Mile Škorić u svim onim duelima i čini se da neće moći nastaviti.

25' - Strašna obrana Ivice Ivušića! Kirilov je pobjegao Ćaleti-Caru i oštro zaprijetio s oko deset metara iskosa, a vratar Osijeka istaknuo se fantastičnom intervencijom! Probao je Škorić pripomoći i zatvoriti njegov pokušaj...

24' - Kontra Bugarske! Srećom, loše su to odradili bugarski nogometaši nakon što su pronašli rupu u obrani Vatrenih, završno dodavanje nije pronašlo odsječenog Despodova.

20' - Mooorooooo!!! Krasno je opalio s oko 25 metara, išao je taj projektil u same rašlje, a bugarski vratar atraktivnom paradom izbija u korner!

17' - Ivušić je smireno reagirao u nezgodnoj situaciji i izbio šakama izvan šesnaesterca, a na taj je odbijanac naletio Malinov i srećom šutirao daleko od gola.

Bit će sve u redu sa Škorićem, vraća se u igru.

16' - Nova dobra intervencija Mile Škorića nakon prodora Martina Minčeva, ali čini se da se ozlijedio pritom... Ukazuje mu se pomoć iza Ivušićeva gola.

image
KARIM JAAFAR Afp

13' - Oršić je u prilici! Dobro je gađao s desetak metara iskosa, u posljednji tren u blok ulazi Jordanov!

12' - Šutira Vlašić izvana, blokiraju ga Bugari.

image
KARIM JAAFAR Afp

11' - Barišiiiiiiić!!! Majer je vidno raspoložen danas, proigrao je s desnog boka Barišića na lijevom, a branič Rangersa šutira silovito s ruba šesnaesterca - brani nekako Vucov uz pomoć vratnice!

8' - Vlašić se srčano othrvao bugarskoj obrani i uposlio Barišića čiji centaršut pronalazi Livaju, a napadač Hajduka - uz primjetno ometanje - glavom gađa preko gola.

5' - Fantastična reakcija Mile Škorića nakon što se Minčev sjurio prema Ivušiću. Uspio je kapetan Osijeka sustići bugarskog ofenzivca i bez faula preuzeti posjed.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

4' - Traje inicijativa Vatrenih od prve minute. Dobro su kombinirali Majer i Vlašić, no Oršića su na vrijeme zatvorili Bugari u tom pokušaju. U nastavku je Livaja zajedno s Majerom zakuhao novu šansu, međutim čiste i to bugarski nogometaši.

16.00: Počela je utakmica u Dohi! Glavni je sudac 37-godišnji Khamis Al-Marri iz Katara.

image
KARIM JAAFAR Afp


15.00: Stigli su sastavi. Baš kao što je i dao naslutiti u najavi, Zlatko Dalić stavio je Mislava Oršića na desni bok u sustavu 3-5-2 i Dinamovo lijevo krilo danas će po prvi puta igrati na toj desnoj strani. Ostatak najavljene momčadi Dalić nije dirao, iz prvih 11 je ispao samo Josip Juranović koji je započeo prvu utakmicu protiv Slovenije.



Linker
28. travanj 2024 16:28