Zlatko Dalić i Andrej Kramarić
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
RJEŠENJE JE JEDNOSTAVNO

‘Kramarić ne želi igrati špicu? To nek‘ kaže mami i tati! Vatrene treba posložiti kao lego-kockice...‘

‘Klub i reprezentacija nisu isto, izbornik to treba riješiti‘, rekao je gost SuperSportske podcasta
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 01. travanj 2021. 20:28

U prva tri nastupa kroz 2021. godinu hrvatska je reprezentacija upisala dvije domaće pobjede (Cipar, Malta) uz poraz u Ljubljani na startu kvalifikacija za SP 2022. sljedeće godine u Kataru. Mnoge kritike prema igri Vatrenih baziraju se na uspjehu sa zadnjeg Mundijala kada su izabranici Zlatka Dalića fascinirali svijet i osvojili srebrnu medalju igrajući finale protiv Francuske.

- Problem je naše reprezentacije da u ove dvije i pol godine od SP-a u Rusiji nismo napravili sustav ni igrače koji se u njemu trebaju ponašati - rekao je Tomislav Ivković, gost u našem SuperSportske Podcastu.

Jesmo li onda trebali napraviti sustav i u njega igrače slagati kao Lego-kockice?

- Tako je! - rekao je Ivković u studiju Hanza Medije.

Nadogradio je svoju tezu:

- Moramo znati mogu li zajedno igrati Kramarić i Vlašić u nekim utakmicama. Dakle, može li Kramarić igrati špicu, a Vlašić iza njega. Ja mislim da ne - nastavio je naš gost.

Navodno Kramarić niti ne želi igrati najisturenijeg napadača...

- To što on ne želi, nek' onda ide doma! To on može reći mami i tati, po uzoru na onu da neće ovu nego onu čokoladu! U reprezentaciji se mora ponašati na top-razini. Ako ne želiš igrati, izbornik s tobom obavi razgovor i kaže ti "vidim te tu i tu". Nakon toga te pita "možeš li". Ako je odgovor ne, izbornik će reći: "Hvala lijepo, želim ti sve najbolje u životu". Jer, to je reprezentacija.

Posao izbornika u mnogome se razlikuje od posla trenera koji je svakodnevno u klubu s njegovim igračima.

- U klubu je drukčije jer ga trener vidi na toj poziciji pa napravi taktiku po njemu i ostalim igračima koje ima, a reprezentacija ima 50 igrača koje se može pozvati. Napravit će izbornik onako da na svakom mjestu ima igrača koji odgovara njegovim trenerskim zahtjevima na toj utakmici. Zašto tražimo mjesto za nekoga negdje drugdje, ako to nije dobro za ekipu. Igrači moraju shvatiti, to je reprezentacija, a ne klub - zaključuje Ivković.

Cijeli podcast SuperSportske #30 s Tomislavom Ivkovićem pogledajte u nastavku:

Linker
25. travanj 2024 00:21