DANIEL ROLAND
VATRENI DUO IMA KORONU

Kramarić u istom danu dobio koronu, ali i ogromno priznanje: ‘Nisam bio na Kovačićevoj večeri...‘

‘Ne znam gdje sam se zarazio‘, rekao nam je Krama koji je danas proglašen - igračem mjeseca!
Piše: Sportske novosti/Dražen AntolićObjavljeno: 16. listopad 2020. 17:17

Vijest je zabrinula baš sve. Nakon napadača Ante Budimira, među Vatrenima se u međuvremenu dogodio još jedan slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je također o napadaču, Andreju Kramariću.

Hoffenheim je ranije danas objavio da su zaražena dvojica igrača, koja su bez simptoma, ali nije naveo njihova imena.

- Dvojica igrača koja su bila u inozemstvu na reprezentativnim utakmicama po povratku u Njemačku bila su pozitivna na testiranju na Covid-19. Niti jedan od njih nije bio u kontaktu s ostatkom momčadi i sada se nalaze u samoizolaciji u svojim domovima bez simptoma - objavio je Hoffenheim.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Međutim, Sportskim novostima se uskoro javio sam Kramarić, te potvrdio da je test napravljen po povratku u Hoffenheim pozitivan.

- Nalaz je pozitivan, ne znam gdje sam se zarazio, ali vjerujem da će sve biti u redu! Imam male simptome. Ma, bit će to ok - odgovorio nam je Kramarić.

Na pitanje je li bio na večeri koju je Mateo Kovačić priredio reprezentativcima nakon poraza od Francuske, u čast rođenja sina. Krama jasno odgovara:

- Nisam.

Kramarić je igrao na prijateljskoj utakmici sa Švicarskom i dvoboju Lige nacija sa Švedskom, gdje je zabio pobjednički gol, ali je na kraju propustio Francusku i vratio se u svoj klub. Tamo ga je dočekalo dvostruko iznenađenje. Prvo je saznao da je pozitivan na koronavirus, a potom da je zbog odličnih nastupa u dresu Hoffenheima (zabio pet golova u rujnu), proglašen igračem mjeseca u Bundesligi.

Kramarić je titulu odnio u jakoj konkurenciji u kojoj su još bili Serge Gnabry, Leroy Sané, Joshua Kimmich, Niclas Füllkrug i Saša Kalajdžić.

U izboru sudjeluje 18 kapetana bundesligaša (30 posto glasova), stručna komisija sastavljena od legendi i novinara (30 %), te navijača (40 %). Hrvatski reprezentativac u rujanska dva kola zabio je pet golova (tri Kölnu i dva Bayernu), što je najbolji ulazak u sezonu još od 1977. godine kada je nenadmašni Gerd Müller u prva dva kola zabio šest pogodaka.

Linker
24. travanj 2024 20:02