Ryan Pierse/Getty Images
USPJEH ZA PAMĆENJE

'LEGAO SAM NA TEREN I ZAPLAKAO. IGRAO SAM OZLIJEĐEN, NISAM TREBAO NI IGRATI, ALI ADRENALIN NAS JE NOSIO' Vatreni se prisjetio povijesne pobjede

Ivan Strinić prisjetio se povijesne 2:1 pobjede Vatrenih protiv Engleske u produžetku otprije godinu dana na SP-u u Rusiji
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. srpanj 2019. 12:43

Ivan Strinić igrao je do 95. minute. Iako je izbornik Zlatko Dalić pitao "ima li netko da ne može?", nakon isteka 90 minuta nije se javio. Niti jedan se igrač nije oglasio, svi su htjeli nastaviti, zato je Dalić kazao: "Nitko nije htio van, nisu normalni."

No, Strinić je izdržao još samo pet minuta, više nije mogao. Ušao je Pivarić.

- Svako za sebe zna kako se osjećao, kakve su mu bile reakcije. Emocije su proradile te večeri više nego ikad. Samo saznanje da smo u finalu bilo je vrhunsko. Za to treniraš, igraš, tome se potajno nadaš cijeli život - govori nam sada Strinić.

MOSCOW, RUSSIA - JULY 11:  Ivan Strinic of Croatia greets Zlatko Dalic, Head coach of Croatia as Ivan Strinic is substituted off during the 2018 FIFA World Cup Russia Semi Final match between England and Croatia at Luzhniki Stadium on July 11, 2018 in Moscow, Russia.  (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Dan Mullan/Getty Images

Kako je pratio završnicu i proživljavao je?

- Sjedio sam na klupi. Bilo je napeto. Morao sam sjediti jer zadobio sam rupturu mišića, nisam ni mogao stajati, imao sam led na nozi. Toliko je bilo umora da nisam ni mogao reagirati na akcije i šanse, čak se nisam digao s klupe ni kad je Mandžo zabio gol za 2:1. Svi su trčali, a ja nisam bio u stanju. Na kraju, kad je sviran kraj, samo sam legao na teren i zaplakao. Dao sam baš sve od sebe. Igrao sam ozlijeđen, po prirodi nisam ni trebao igrati, ali taj adrenalin nas je nosio. Finale kao finale ostavilo je malo tuge jer poraženi smo, a pobjeda nad Engleskom je najveća radost i ponos. To je trebalo doživjeti. Nadam se da će se ponoviti.

Linker
23. travanj 2024 08:26