Vedran Ćorluka
 Screenshot HNS (YouTube)
NAJAVA ČEŠKE

Legenda Vatrenih jasno poručila: ‘Tko nije na to spreman, može igrati tenis, i to ne u parovima‘

‘Svaki igrač koji je došao ovdje mora shvatiti da je momčad i uspjeh ispred osobnog interesa‘
Piše: SNObjavljeno: 16. lipanj 2021. 12:41

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za svoj drugi nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Nakon Engleza i minimalnog poraza od 1-0 čeka nas Češka s kojom ćemo odmjeriti snage ovoga petka od 18 sati.

Dva dana uoči tog susreta javnosti se iz Rovinja obratio pomoćni trener Vedran Ćorluka.

Ćorluka se prvo osvrnuo na Nikolu Vlašića koji je također u srijedu porazgovarao s novinarima. Da budemo precizniji, od Vedrana se tražila usporedba Vlašića i našeg kapetana Luke Modrića.

"Nikolu sam jako dobro upoznao kroz dosta utakmica koje smo igrali jedan protiv drugoga, ali i prateći ga u toj Ruskoj ligi. Moram priznati da je Luka vrlo rano postavio letvicu jako visoko i da se Nikola ne bi trebao zamarati time hoće li ikada doseći njegovu razinu. Nikola je već sada na jednoj vrlo visokoj razini. Siguran sam da će biti još i bolji, a na njemu je to hoće li se približiti visinama Luke Modrića. Ali, ponavljam, ne bi se trebao time zamarati."

Kako se snalaziš u novoj ulozi?

"I tijekom igračke karijere bio sam neki čovjek od povjerenja kod trenera koji su me znali pitati za savjete. Ne mislim da je sad nešto drugačije. Mi kao pomoćni treneri smo koncentrirani na kretanje naših igrača i tu smo imali razgovore s izbornikom. Mislim da sam dio tima koji ima svoju ulogu i trudim se istu obaviti na najbolji mogući način."

U kojem dijelu pati Hrvatska igra, što bi trebalo popraviti?

"Mislim da se većinom zna koji je naš problem u posljednje vrijeme. To je ta završna faza. Jako dobro dolazimo do posljednje suparničke trećine, ali tu nismo konkretni i nema nas puno u završnici. Taj nas problem prati kroz nekoliko zadnjih utakmica, a tako i na ovoj zadnjoj. Radimo na tome da se te stvari poprave za iduću utakmicu i sigurno ćemo već u petak izgledati puno bolje u tom segmentu i samim time biti opasniji."

Česi su opasni iz centaršuteva i prekida, jesmo li napravili nekakav pomak po tom pitanju i trebamo li se toga bojati u petak?

"Što se tiče branjenja prekida, tu smo mislim napravili pomak. Jako dobro branimo taj prvi centaršut, ali nam i dalje padne koncentracija nakon odbijene lopte. Mislim da tu možemo bolje reagirati. Što se tiče obrane, mislim da je u utakmici s Engleskom u većem dijelu jako dobro funkcionirala, ali možemo mi i puno bolje. Naravno, bili smo i bez Lovrena s čijim bi povratkom dobili jako puno. Iako su i Domo i Duje odigrali dobru utakmicu bez obzira na neke napise u novinama."

Ćorluka je spomenuo još nekolicinu igrača koje smatra posebno opasnima.

"Sviđa mi se Jankto, ima lijepu lijevu nogu, brz je i dinamičan igrač. Uz Schicka imaju i Daridu, Součeka i Krala kojeg znam iz Moskve."

Vraća li se Olić u reprezentaciju nakon prekida suradnje s CSKA?

"Nemam točnu informaciju hoće li se i kada priključiti reprezentaciji. Ola će nam sigurno dobro doći i uvijek je dobrodošao u reprezentaciji, ali hoće li se to i dogoditi - na to će vam Savez znati reći nešto više od mene."

Češka?

"Bit će nam puno teže nego što je bilo 2016. godine. Danas su puno dinamičniji, puno brži i puno neugodniji nego tada. Schick? Odličan igrač, ne samo zbog dva pogotka Škotskoj. To je jako neugodan napadač i sigurno će biti opasnost, ali ne samo on već i suigrači koji ga dovode u te situacije. Česi su napadački jako opasni. Imaju jako dobru momčad. Nećemo srljati od prve minute i tako naganjati tri boda. Znamo što nam treba i želimo pobijediti, ali to ćemo pokušati napraviti na miran način."

"Mislim da svaki igrač koji je došao ovdje mora shvatiti da je momčad i uspjeh ispred osobnog interesa. Tko nije na to spreman, može igrati tenis, i to ne u parovima", dodao je za kraj Ćorluka.

Pogledajte novi Eurocast sa Zoranom Zekićem:

Linker
19. travanj 2024 12:34