Nikola Vlašić
 SCREENSHOT: FACEBOOK
Velika humanitarna aukcija

Legendarni ‘Vatreni golf‘ prodaje se za samo 7.500 kuna? ‘S njim smo prošli čak i kroz Republiku Srpsku‘

‘Golf je punih 12.godina svakodnevno bio vožen, a prošao je više od 200.000 km...‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 19. kolovoz 2020. 13:56

Jedna krasna humanitarna akcija "Vratimo Palčiće u Petrovu" polako se bliži kraju. Na sreću, na aukciji još uvijek ima stvari koje su doista posebne. Jedna od njih je i poznati kockasti Golf Splićanina Zorana Anića. Golf koji već odavno ima svoje kultno mjesto među navijačima Vatrenih...


Riječ je Golfu 'jedinici' iz 1983. koji se u obitelji Anić nalazi od davne 1993. Uoči Eura 2008. u Austriji i Švicarskoj dobio je prepoznatljive kockice koje i s današnjim danom dominiraju autom. U to vrijeme izbornik je bio Slaven Bilić, a Golf je na "haubi" dobio i poseban broj 19 posvećen Niki Kranjčaru, posebnom miljeniku splitske publike.


- Golf je punih 12.godina svakodnevno bio vožen, a prošao je više od 200.000 km. Posljednje putovanje bila mu je kvalifikacijska utakmica odigrana u lipnju prošle godine u Osijeku protiv Walesa. Na put nismo išli autoputom nego preko Livna, Banja Luke i Gradiške, dok smo se vraćali preko Modriče, Zenice, Bugojna... Bilo je svega na putu, jer nije lako s takvim automobilom prolaziti kroz Republiku Srpsku, ali mi smo eto prošli - ponosno će Zoran Anić.

image
Golf je na haubi dobio i poseban broj 19 posvećen Niki Kranjčaru
SCREENSHOT: FACEBOOK


Posebno je ovaj veliki hrvatski navijač ponosan na potpise sportaša na automobilu.


- Prvi put 2015. u Splitu uoči utakmice s Italijom na auto su se potpisivali igrači reprezentacije, a još jednom su to ponovili uoči te utakmice s Walesom u Osijeku. Potpisi iz 2015 su nažalost izblijedili, ali ovi iz 2019. se još jako lijepo vide. Na nedavno održanom teniskom turniru u Zadru potpisali su mi se Čilić, Ivanišević, Čorić, Iva Majoli, ali i ruski tenisači Zverev i Rubljev. Nadam se da će Golf zbog svog specifičnog navijačkog izgleda te tih potpisima postići značajan iznos na ovoj humanitarnoj aukciji. Inače sam odustao od toga da ga ponovno pokušam registrirati, jer bih morao uložiti golemi novac u njega. A koliko god mi je drag, koliko god me za njega vežu prekrasne uspomene, toliko ipak nemam novca da bih ga i dalje održavao - iskren je bio Anić.


Početna cijena ovog jedinstvenog Golfa je bila 7500 kuna, a bilo bi lijepo da ga kupi HNS ili netko od igrača koji su se potpisali na krovu ili na vratima automobila.

Pa da jednog dana bude podsjetnik na neizmjernu ljubav s kojom hrvatski navijači već godinama prate Vatrene...

Linker
03. svibanj 2024 15:22