Engleska je San Marino pobijedila s 10:0

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
SLAŽETE LI SE?

Legende pozivaju na promjene: ‘Pa oni uopće ne bi smjeli igrati s engleskim nogometašima‘

Slavni nogometaši komentirali su ‘besmislene utakmice‘ i bez dlake na jeziku poslali jasnu poruku
Piše: S.N.Objavljeno: 16. studeni 2021. 23:53

Engleska je jedna od reprezentacija koje su osigurale plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a 'Gordi Albion' je u posljednjoj utakmici kvalifikacija upisao visoku pobjedu od 10:0 u San Marinu.

Ta je pobjeda Garethu Southgateu osigurala prvo mjesto u skupini I, ali nisu svi bili oduševljeni tom utakmicom, odnosno potrebom za njenim odigravanjem.

"Brzo se odljubiš u međunarodni nogomet osim velikih turnira. Mislim da dosta ljudi misli na isti način. Polovica ovih utakmica je apsolutno besmislena. Restruktura natjecanja je nužna", napisao je nekadašnji nogometaš Michael Owen na svojem Twitteru.

On je samo jedan od onih koji smatraju da igranje Engleske i sličnih velikana protiv 'malih' reprezentacija nema smisla. Taj je narativ prisutan već duže vremena, a zbog toga je, uostalom, UEFA i pokrenula Ligu nacija. No, kvalifikacije su ipak ostale i, bez obzira na Owenovo mišljenje, ostat će i dalje.

Jedna druga nogometna legenda, Roy Keane, ima drugo mišljenje o ovim utakmicama.

"Meni je žao nogometaša San Marina. Oni su u podređenom položaju u svakom aspektu igre. Oni uopće ne bi smjeli biti na istom travnjaku s engleskim nogometašima", rekao je i Keane te se zapitao:

"Što im njihov trener može reći prije utakmice? 'Idemo, ekipa, mi to možemo?' Sigurno je teško izgubiti svaku utakmicu."

San Marino je posljednji put pobijedio u nekoj utakmici 2004. i to u prijateljskoj protiv Lihtenštajna kada je bilo 1:0. Nakon toga su upisali sve poraze uz tri remija.

Linker
20. travanj 2024 03:22