Alex Grimm/Getty Images
NAKLON KRALJEVIMA

LIJEČNIK VATRENIH PRESRETAN! ZBOG VELIKOG POVRATKA MATEA KOVAČIĆA ZAHVALJUJE MADRIDU 'Suradnja s Realom je zaista za naklon do poda'

POVRATAK KOVAČIĆA Liječnik reprezentacije Zoran Bahtijarević presretan zbog oporavka vatrenog veznjaka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. studeni 2017. 09:11

Polovicom rujna stigla je jako loša vijest. Mateo Kovačić ozlijedio se na utakmici Lige prvaka između Reala i APOEL-a. Nakon samo dvadeset minuta utakmice zamijenio ga je Toni Kroos. Slika koja je stizala nije izgledala nimalo lijepo. Kovačić se uhvatio za prepone i na rubu suza zbog bolova morao je napustiti travnjak. Dobio je ovacije tribina, ali mala je to bila utjeha. Stradao je aduktor desne noge...

Nakon te ozljede Mateo je odrađivao terapije, sve je polako kretalo sretnom završetku. Prošlog tjedna je konačno stigla krasna vijest iz Madrida, Kovačić se nakon skoro dva mjeseca vratio treninzima Reala. Na Instagramu se pohvalio povratkom:

“Ne mogu maknuti pogled s lopte. Konačno opet na igralištu.”

Tjedan ranije Kovačić je bio u Zagrebu, iskoristio je kratki predah od terapija kako bi malo skoknuo do metropole. Nakon toga odmah se vratio u Madrid kako bi se priključio treninzima. Po prijašnjim prognozama, treninzima se čak priključio i nekoliko dana prije očekivanog roka. Naime, stizale su vijesti da bi se mogao priključiti treninzima Zinedinea Zidanea tek početkom idućeg tjedna, ali sve se dogodilo nekoliko dana prije.

- Fantastično jest da se Mateo Kovačić priključio treninzima Reala. Naša liječnička služba stalno je bila u kontaktu s liječničkom službom Real. Mi zaista imamo fenomenalne kontakte sa svim liječnicima u klubovima u kojima igraju naši reprezentativci. Da se malo našalim, pomalo me strah kako sve to sjajno funkcionira. Čak bih mogao ustvrditi da imamo iznenađujuće vrhunske kolegijalne odnose, sve se radi u suradnji. Liječnici klubova u kojima igraju naši igrači obavještavaju nas o svemu, isto tako i mi njih. Suradnja ja zaista za naklon do poda - kazao nam je liječnik reprezentacije Zoran Bahtijarević.

Eto, Kovačić se vratio, ali naravno, šteta što jučer nije mogao konkurirati za utakmicu s Grčkom. Tako su se, međutim, poklopile stvari, naša jaka vezna linija je za ogled s Grcima ostala bez dva jaka aduta, Kovačića i Badelja.

Linker
28. travanj 2024 15:09