Pro Shots Photo Agency/DDP Usa/Profimedia
STRANI MEDIJI

Livaja je hit u susjedstvu, ali znaju li uopće suparnici Vatrenih što se događa u hrvatskom taboru?

U nizozemskim medijima o ekscesu na treningu Vatrenih nema niti slova, očito imaju svoje probleme
Piše: SNObjavljeno: 07. lipanj 2023. 09:31

Zavrtjeli smo u srijedu ujutro globus u potrazi za vijestima na temu Marka Livaje u svijetu. Zanimljivo, čak i pomalo ironično, od pet nizozemskih medija, sve listom čitanijih, gledanijih i slušanijih, ni u jednom o svemu što se posljednja dva dana događalo u redovima Vatrenih, ni slova, ni riječi.

Od Telegraafa, preko portala NOS.nl i AD.nl, RTL Nieuwsom, stranica nacionalnih televizijskih i radijskih kanala... Ništa. Valjda imaju svoje probleme pa se ovim što se zbiva u hrvatskom taboru ne misle baviti. Nekako sumnjamo u to da baš ne znaju što se događa.

No ako u Nizozemskoj zasad ne prenose vijesti iz tabora Hrvatske, u drugim dijelovima Europe ipak se zabilježio incident. Na primjer, španjolski AS, portugalski A Bola i O Jogo pisali su o Livaji ovoga jutra. Prenošenje vijesti o nemirima u kampu svjetskih brončanih, bez posebnih osvrta na temu.

Posebno mjesto u europskim spominjanjima zauzima Srbija. Zemlja naših istočnih susjeda bogato je kroz svoje medije popratila događanja iz Rijeke.

“Skandal u Hrvatskoj - napadač pobjegao iz reprezentacije: Navijači ga brutalno vrijeđali, on se htio obračunati!”, donosi Mondo u svojem naslovu.

"Nakon skandala s hrvatskim navijačima: Livaja poslije incidenta na treningu napustio reprezentaciju", napis je srpskog Kurira.

Još su oštriji bili iz Informera: "Smeće, j**** ti majku: Kaos u Hrvatskoj, ovako su navijači vrijeđali nogometaša Hajduka.

Linker
19. travanj 2024 20:47