Marko Livaja

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
SN DOZNAJU

Livaja je od jutra čekao reakciju HNS-a. Kad je shvatio da je nema, povukao je radikalan potez

Oglasili su se i iz menadžerske agencije koja zastupa igrača Hajduka
Piše: Dražen Antolić, SNObjavljeno: 06. lipanj 2023. 22:07

Marko Livaja napustio je trening-bazu hrvatske nogometne reprezentacije u Rijeci. Nakon velikog incidenta s navijačima koji se dogodio na prvom treningu Vatrenih u ponedjeljak ostalo je mnogo repova. Podsjetimo, dio navijača koji su došli pogledati otvoreni trening brončanih sa Svjetskog prvenstva u Kataru, upućivao je Livaji teške, uvredljive poruke.

Nećemo opet ulaziti u to sve, samo ćemo naglasiti da je to prvi puta da se neki hrvatski reprezentativac pred svojom publikom našao u takvoj situaciji. Reakcija je, u prvom redu, izostala. Bilo je nekih priopćenja, doduše tek u utorak poslijepodne, a kako smo saznali, nitko iz vrha reprezentacije nije stao iza Livaje koji je pretrpio tešku verbalnu kanonadu s tribina Rujevice.

Saznali smo dakle, iz krugova bliskih Hajdukovoj desetki, da je čitavog utorka čekao pravu, kvalitetnu, čvrstu reakciju, bilo Hrvatskog nogometnog saveza, bilo izbornika Zlatka Dalića. Čekao je, dakle, da netko od jakih igrača stanje u njegovu zaštitu. Nitko to nije učinio, pa je smatrao da bi, kad je već tome tako, bilo najbolje da ode iz reprezentacije.

U kasnijem priopćenju, zajednički potpisanom od strane Dalića i Livaje, naveo je da ne bi htio reprezentaciji biti na teret.

Kasnije se oglasila i menadžerska agencija koja zastupa Marka Livaju. Iz P&P Sportmanagementa su napisali:

- Želimo osuditi svaku vrstu verbalnog napada na bilo kojeg igrača u bilo kojoj zemlji. U nogometu nema mjesta za nasilno i nesportsko ponašanje. Želimo poslati znakove podrške našem igraču Marku Livaji, žrtvi neprihvatljivog ponašanja od strane nekoliko individualaca za vrijeme treninga hrvatske nogometne reprezentacije.

Linker
21. travanj 2024 06:05