Marko Livaja
 TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
KOMENTAR SPORNOG TRENUTKA

Livaja komentirao situaciju o kojoj priča nogometna Hrvatska, pa progovorio o Bebeku: ‘Iskreno...‘

‘Bi li Andrej i ja trebali igrati skupa? Izbornik nam je već dao neke smjernice‘, veli Livaja.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. listopad 2021. 10:48

Hrvatska nogometna reprezentacija ovoga petka nastavlja s kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a dva dana uoči gostovanja na Cipru javnosti su se obratili Marko Livaja i Borna Sosa.

Vatreni, spomenimo, nakon šest odigranih kola predvode skupinu H s 13 bodova, isto toliko ima i Rusija koja s nešto lošijom gol-razlikom zauzima drugo mjesto.

Cipar je posljednji s četiri boda iz šest utakmica i gol-razlikom 1:8.

Tijek press konferencije pročitajte u nastavku članka:

10.52 Sosa: Najbitnije je na Cipru uzeti tri boda i ići na Slovačku s tim vjetrom u leđa. Svi znamo, kao i u prvoj utakmici, neće biti ni slučajno lagano. Znaju se braniti, stati iza u čvrsti blok i dati sve od sebe 90 minuta. Njima je jedina zadaća u utakmici ne primiti gol. Naše je da pokušavamo razbiti taj blok i zabiti. Imamo kvalitete u svakom segmentu igre, ako dajemo sve što možemo kao momčad, trebali bi dobiti tu utakmicu.

10.51 Sosa: Kad zamisliš da bi mogao ići ili igrati na Svjetskom prvenstvu, shvatiš da razmišljaš o tome oduvijek. Odmalena pjevaš pjesmu od Freddieja Mercuryja da si prvak svijeta. Imam veliku inspiraciju za to da se plasiramo na SP što prije moguće. Bit će to spektalularno i jako kvaliteto SP. To je zadnje natjecanje i Ronaldu i Messiju i Modriću koji su sjajni igrači pa se tome jako veselim.

10.49 Sosa: Mislim da su u Bundesligi promijenili način razmišljanja. Puno klubova razvija i kupuje mlađe igrače iz inozemstva. Tu smo i Joško i ja. Mi smo uvijek imali kvalitetne igrače koji su mogli igrati Bundesligu i ranije. No, nekad sklop njemačkih klubova nije bio takav. Bundesliga je dosta mlada i kompetitivna, a to je pozitivna stvar upravo za nas mlade koji već igramo tamo.

10.47 Sosa: Mislim da se dugo nije poklopilo da je toliko igrača iz Bundeslige u obrani. Znam i Josipa i Joška, igramo istu ligu. Stanišiću je malo teže jer igra u Bayernu, ali kad dobije, iskoristi svaku priliku. Gvardiola svi znamo, znamo da je fantastičan, ustabilio se u Leipzigu i bit će nam potreban za višegodišnje razdoblje u reprezentaciji. Igrao sam s njime u U-21, ako ćemo i sada igrati zajedno, veselim se tome.

10.45 Sosa: Posložilo se, i vratari su dosta doprinjeli tome da ne primimo gol. U te tri utakmice dali smo sve od sebe da primimo što manje. Zalaganje nakon izgubljene lopte i povratak nazad bili su na visokoj razini. Kad to želiš, onda ti se poklope i neke stvari, vratarske obrane i slično. Pristup je najbitniji, jer ako daješ sve od sebe, uvijek ti se negdje to vrati.

10.44 Sosa: Po težini, mislim da je razlika između rujna i listopada u tome što je bila jedna utakmica više. I tada je trebalo pobjeđivati i osvajati bodove, igramo i sada dosta zeznute utakmice. Idemo se pribiližiti što je više moguće SP-u. Ako ćemo biti pravi kao i prije mjesec dana, to neće biti problem.

10.43 Sosa: Nadam se da bi Brekalo i ja mogli zajedno igrati na lijevoj strani. Od šeste do devetnaeste godine smo igrali zajendo. Najbolji smo prijatelji, kumovi, bilo bi nam ispunjenje snova da zajedno zaigramo za Vatrene. Vrijeme je na našoj strani i to će sigurno doći. Ako nastavimo dobro igrati u klubovima, neizbježno je da ćemo i zaigrati skupa.

10.42 Sosa: Luka je ikona, ali igra na suprotnoj strani od mene kad igramo zajedno. Nisam morao paziti da ga ne ozlijedim. Znamo koliko je on bitan za nas, a utakmica je važnija od treninga. Na treningu se i dalje ide 100 posto. Malo pazimo, ali sve je kako treba.

10.38 Livaja: Ne ulazim u te stvari oko Bebeka, iskreno nisam ni slušao što je govorio. Dao sam mu ruku nakon utakmice, ja mislim da je bio penal, on je mislio da nije i tu se sve završilo. Nakon utakmice smo mirno otišli svojim kućama... Ovo mi je najljepše razdoblje u životu, s popularnosti se dobro nosim. Kad igraš nogomet, moraš se znati nositi s pritiskom, ali to je sve lijepo.

10.37 Livaja: Kramarić je kvalitetan igrač, nije se teško razumjeti u igri s njime. Na Poljudu smo odigrali dobro, a sada je to neka nova utakmica i ne opterećujem se time. Dao nam je izbornik već neke smjernice kako bi trebali igrati, vidjet ćemo kako će to izgledati na Cipru.

10.35 Livaja: Ne mislim da vučem Hajduk na svojim leđima, imamo kvalitetne igrače. U reprezentaciji je sve na većoj razini, igrači igraju u velikim klubovima. Moraju nam se sada poklopiti neki rezultati, ali mislim da se možemo kvalificirati na SP već sada. Svakako, nakon ove dvije utakmice bit ćemo pametniji.

10.34 Livaja: Danas više nigdje nema lagane reprezentacije. Cipar igra dosta defanzivno. Pratio sam ih dok sam igrao u Grčkoj. Imaju neke kvalitetne pojedince, ali ako budemo pravi, naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

10.33 Livaja: Brunu Petkovića znam dosta godina. Igrao je s mojim bratom u Cataniji. Imam dobro mišljenje o njemu, ima kvalitete. Nije bio u formi, ali polako se diže i ne sumnjam da će opet pokazati da mu je mjesto u reprezentaciji. Jako je kvalitetan igrač.

10.32 Livaja: Moje je da igram, a na izborniku je bilo uvijek da me zove ako misli na mene. Iza SP-a smo igrali loše dvije utakmice protiv Portugala i Španjolske. Došao sam u nekom lošem periodu.

10.31 Livaja: Sigurno da je nakon tri pobjede sve super. Blizu smo SP-a. Imamo još dvije utakmice, neće biti lagane. Vratio se Luka, bit će lakše, favoriti smo, ali sigurno je da to trebamo potvrditi na terenu.

Linker
14. travanj 2024 11:52