Dalic i Livaja

 PROFIMEDIA, CROPIX, SN
IZA KULISA ODLASKA

Livaja se prijateljima žalio što ga smeta kod Dalića. Izbornik najavio razgovor, a onda je ‘zahladilo‘

Jesu li repovi postojali i prije lipanjske demisije iz reprezentacije, sad više nije ni bitno
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. listopad 2023. 22:42

Činjenica da Marko Livaja nije nazvao izbornika nego predsjednika Saveza kako bi mu priopćio odluku o odlasku sugerira nešto o njihovom odnosu pa i razlozima zašto je otkazao reprezentaciji. Svaki će igrač koji napušta momčad u obiteljskoj klimi kakvu propagira HNS prvo to kazati treneru koji mu je izravan šef. Ponetko i prije nego supruzi...

Livaja je ignorirao Dalića te mu dao odbijenicu u trenutku kad Vatreni imaju velikih problema s ozljedama napadača što je ovog časa udarac za izbornika i nacionalnu vrstu, ali kad pogledamo širu sliku moramo se složiti s Livajom da je tako zapravo najbolje za sve.

Jesu li repovi među njima postojali i prije lipanjske igračeve demisije iz reprezentacije uoči Lige nacija nije ni bitno, a nije nam ni poznato, međutim to što se tada Livaja povjerio prijateljima da "kod Dalića ne vidi iskrenost" govori kako je, barem s igračeve strane, narušeno povjerenje.

Iz buhe je nastao slon kojeg poštenijom i boljom komunikacijom te kvalitetnijim odnosom ne bi smjelo biti

Prije mjesec dana izbornik je najavio kako će njih dvojica razgovarati i potom objaviti vraća li se centarfor Hajduka među Vatrene, no očito se to nije dogodilo jer kad bi bilo tako ne bi Livaja otkazao. Ili bi barem to prvo javio Daliću da ne sazna iz druge ruke.

Zašto nije? Postoje razne interpretacije, neki će reći kako je Dalić genij ljudske psihologije te je Livaju samo hladno upisao na listu zbog javnog pritiska bez da ga je nazvao, a očekujući kako će ovaj pod takvim uvjetima, ako mu ne da na važnosti, sam otkazati.

S time će riješiti "slučaja Livaja" jer ipak mu je jako zamjerio što se pokupio iz Rijeke, a da mu nitko više ne može prigovoriti zašto ga ne zove. Međutim, nismo sigurni je li izbornik baš takav mag ili zastupnici te teorije idu u krivim smjeru, ali činjenica je kako je iz buhe nastao slon kojeg poštenijom i boljom komunikacijom te kvalitetnijim odnosom ne bi smjelo biti.

Rezultat je da je jedan igrač s 30 godina završio opus prije nego što je izašao na Opus Arenu. Opet, to je na kraju, ma što se dogodilo, njegova odluka. Kao što se nije pojavio u Zagrebu, mogao se tako i pojaviti, a sporne stvari rješavati u hodu.

Linker
15. srpanj 2024 23:25